بررسی اثرات دگرآسیبی عصاره برگ پوسیده گردو بر برخی از صفات فیزیولوژیک یولاف وحشی (Avena fatua L.)
(ندگان)پدیدآور
قجاوند, الهامدانش شهرکی, عبدالرزاقتدین, علینوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثرات دگرآسیبی برگ گردو در کنترل علفهرز یولاف وحشی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در محل گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد اجرا شد. تیمارها شامل غلظت عصاره (در پنج سطح شامل صفر، 5/12، 25، 50 و 100 درصد) و نحوه مصرف عصاره (به دو صورت خاککاربرد و محلولپاشی) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش به بررسی صفات سطح برگ، کلروفیل a و b، پایداری دمای گیاه و پروتئین برگ پرداخته شد. نتایج حاصل نشان داد که کاربرد غلظت 50 و 100 درصد عصاره برگ گردو منجر به کاهش سطح و کلروفیل برگ و پایداری دمای گیاه گردید، در حالیکه مقدار پروتئین برگ تیمارهای غلظت عصاره نسبت به شاهد افزایش یافت. مصرف عصاره به روش خاککاربرد به ویژه در زمان دو برگی نیز توانست کلروفیل و سطح برگ را به طور مؤثری کاهش دهد. با توجه به نتایج میتوان با استفاده از غلظتهای نه چندان بالای عصاره برگ گردو در کنترل این علف هرز، در راستای دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست بهره مند شد.
کلید واژگان
کلید واژهها: کشاورزی پایدارپایداری دمای گیاه
غلظت کلروفیل
ژوگلان
فیزیولوژی گیاهان زراعی
فیزیولوژی گیاهی
گیاه پزشکی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده کشاورزیShahid Chamran University of Ahvaz, Iran
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه شهرکرداستادیار گروه مهندسی زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه زراعت مهندسی زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
شاپا
2588-543X2588-5979




