بررسی اثرات زیستی اسانس سرو نقره ای GreeneCupressusarizonica روی شپشه برنج Sitophilusoryzae L. و شپشه دندانهدار L.Oryzaephilussurinamensis
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی-فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق سمیت تنفسی، دورکنندگی و دوام اثر حشرهکشی اسانس گرفته شده از برگهای گیاه سرو نقرهایGreeneCupressusarizonicaروی حشرات کامل دو سخت بالپوش آفت انباری شامل شپشه برنج L.Sitophilusoryzaeوشپشه دندانهدارL.Oryzaephilussurinamensisآزمایش شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت اسانس، مرگومیر حشرات نیز افزایش یافت. میزان LC50 اسانس برای آفات ذکر شده بترتیب 3/456 و µl/Lair3/235 براورد شد. حشرات کامل شپشه دندانهدار نسبت به شپشه برنج به این اسانس حساستر بودند. میانگین درصد دورکنندگی شپشه برنج و شپشه دندانهدار 5/72 و 16/94 درصد بود که بترتیب در گروههای 4 و 5 از گروههای ششگانه قرار گرفتند. دوام اسانس بسته به غلظت و زمان متفاوت بود. نتایج نشان داد که اسانس این گیاه کارایی قابل قبولی برای کنترل آفات انباری ذکر شده دارد.
کلید واژگان
Cupressusarizonica سمیت تدخینیاثرات دورکنندگی
دوام
Sitophillusoryzae
Oryzaehillussurinamensis
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
شاپا
2588-59362588-5421




