مقایسه میزان فنل کل و آنزیم پراکسیداز در دو رقم متحمل و حساس خیار سالم و مایه زنی شده با دو سویه Fusarium oxysporum f.sp radicis-cucumerinum
(ندگان)پدیدآور
مولوی, الهامامینیان, حشمت الهاعتباریان, حسن رضاشهریاری, داریوشنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی-فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در بررسی واکنش مقاومت و حساسیت 20 رقم مختلف خیار گلخانهای در برابر قارچ Fusarium oxysporum f.sp radicis-cucumerinum، ارقام 32-PV، Nasco، Janette، Sultan، Nicoo 100، Negeen، Rubah-l، CB- 61688222، 8-Ayat، PSR36-47112، Rubah-s حساس به بیماری و ارقام Festival، Jakie، PSR 36-45007، Ayat، 120118، Storm، FD-C101، SR36-45664، Khassib متحمل به بیماری تشخیص داده شدند که رقم حساس Negeen و متحملFestival جهت بررسی های بیوشیمیایی ترکیبات فنل کل و آنزیم پراکسیداز مورد استفاده قرار گرفتند. گیاهچههای هر دو رقم بعد از رشد در مخلوط پیت ماس و پرلیت سترون در مرحله حساس یک تا دو برگی به خاک سترون حاوی مخلوط ماسه و آرد ذرت آلوده به دو جدایه قارچ عامل بیماری و برای گیاهان شاهد حاوی مخلوط ماسه و آرد ذرت سترون بود انتقال داده شدند. نمونه برداریها از قسمت طوقه و ریشه گیاهان در مراحل زمانی یک، سه، پنج، هفت و 10 روز بعد از مایهزنی انجام گرفت. بعد از استخراج ترکیبات فنلی و آنزیم پراکسیداز بر طبق روشهای توصیه شده، و اندازهگیری تغییرات جذب نور این ترکیبات توسط اسپکتروفوتومتر مقدار و فعالیت این ترکیبات در میلیگرم بافت گیاه ارزیابی شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، تغییرات ترکیبات فنلی در طی روزهای مختلف در ارقام متحمل و حساس اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشت ولی فعالیت آنزیم پراکسیداز طی روزهای سه و پنج با یکدیگر تفاوت معنیدار داشت و در رقم متحمل آلوده به قارچ، میزان آنزیم بیشتر از رقم حساس بود.
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2010-08-231389-06-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
پردیس ابوریحان، دانشگاه تهرانپردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین
شاپا
2588-59362588-5421




