تاثیر مقایسهای لفاف و پوشش خوراکی کیتوزان بر خواص کیفی ماهی شعری معمولی Lethrinus nebulosus طی نگهداری دریخچال
(ندگان)پدیدآور
کریمی رضاآباد, مژگانخدانظری, آینازحسینی, سیدمهدینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اهمیت مصرف ماهی در برنامه غذایی و مسئله فسادپذیری سریع آن، نیاز به استفاده از روشهای بستهبندی نوین رو به افزایش است. استفاده از پوششها و فیلمهای خوراکی زیست-کافت از روشهایی میباشد که طی سالیان اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است. قابلیت تشکیل لفاف و خواص حفاظتی کیتوزان موجب شده که به عنوان پوششها و لفاف های ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی مورد استفاده قرار بگیرند.در این بررسی، تاثیر لفاف و پوشش تهیه شده از محلول کیتوزان بر ماندگاری فیله شهری معمولی نگهداری شده در یخچال به مدت 12 روز مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که بار باکتریایی کل و سرمادوست با دو روش لفافپیچی (به ترتیب cfu/g ۷ log10 ۳7/11 و cfu/g ۷ log10 ۶۶/۶ ) و پوششدهی (به ترتیب cfu/g ۷ log10 ۷۲/۸ و cfu/g ۷ log10 ۶۷/۶) نسبت به نمونه شاهد(به ترتیب cfu/g ۷ log10 ۲۴/۱۳ و cfu/g ۷ log10 ۷۰/۸ ) بطور معنیدار در روز 12 کاهش یافتند (05/0 >p). میزان شاخصهای تیوباربیتوریک اسید و اسیدهای چرب آزاد در نمونههای پوششدهی شده و نمونههای دارای لفاف در انتهای دوره 12 روزه نگهداری بطور معنیدار کمتر از نمونههای شاهد شد.TVBN، pH و TMA نیز در این دوره اختلاف معنیدار بین نمونههای تیمار شده با شاهد مشاهده شد (05/0 >p). ارزیابی حسی نشان داد که فیلههای لفاف پیچ و پوشش دار در یخچال در مقایسه با شاهد ماندگاری (3روز) بیشتر داشت. بطور کلی،اعمال کیتوزان به عنوان پوشش و فیلم خوراکی منجر به افزایش عمر ماندگاری فیله ماهی شهری معمولی در شرایط یخچال شد.
کلید واژگان
Lethrinus nebulosusلفاف
پوشش
خواص کیفی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیلات گرایش فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهراستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
شاپا
2423-54072423-5415




