• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مقایسه‌ای لفاف و پوشش خوراکی کیتوزان بر خواص کیفی ماهی شعری معمولی Lethrinus nebulosus طی نگهداری دریخچال

    (ندگان)پدیدآور
    کریمی رضاآباد, مژگانخدانظری, آینازحسینی, سیدمهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    902.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    با توجه به اهمیت مصرف ماهی در برنامه غذایی و مسئله فسادپذیری سریع آن، نیاز به استفاده از روش‌های بسته‌بندی نوین رو به افزایش است. استفاده از پوشش‌ها و فیلم‌های خوراکی زیست-کافت از روش‌هایی می‌باشد که طی سالیان اخیر مورد توجه فراوان قرار گرفته است. قابلیت تشکیل لفاف و خواص حفاظتی کیتوزان موجب شده که به عنوان پوشش‌ها و لفاف های ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی مورد استفاده قرار بگیرند.در این بررسی، تاثیر لفاف و پوشش تهیه شده از محلول کیتوزان بر ماندگاری فیله شهری معمولی نگهداری شده در یخچال به مدت 12 روز مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که بار باکتریایی کل و سرمادوست با دو روش لفاف‌پیچی (به ترتیب cfu/g ۷ log10 ۳7/11 و cfu/g ۷ log10 ۶۶/۶ ) و پوشش‌دهی (به ترتیب cfu/g ۷ log10 ۷۲/۸ و cfu/g ۷ log10 ۶۷/۶) نسبت به نمونه شاهد(به ترتیب cfu/g ۷ log10 ۲۴/۱۳ و cfu/g ۷ log10 ۷۰/۸ ) بطور معنی‌دار در روز 12 کاهش یافتند (05/0 >p). میزان شاخص‌های تیوباربیتوریک اسید و اسیدهای چرب آزاد در نمونه‌های پوشش‌دهی شده و نمونه‌های دارای لفاف در انتهای دوره 12 روزه نگهداری بطور معنی‌دار کمتر از نمونه‌های شاهد شد.TVBN، pH و TMA نیز در این دوره اختلاف معنی‌دار بین نمونه‌های تیمار شده با شاهد مشاهده شد (05/0 >p). ارزیابی حسی نشان داد که فیله‌های لفاف‌ پیچ و پوشش دار‌ در یخچال در مقایسه با شاهد ماندگاری (3روز) بیشتر داشت. بطور کلی،اعمال کیتوزان به عنوان پوشش و فیلم‌ خوراکی منجر به افزایش عمر ماندگاری فیله ماهی شهری معمولی در شرایط یخچال شد.
    کلید واژگان
    Lethrinus nebulosus
    لفاف
    پوشش
    خواص کیفی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیلات گرایش فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
    استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
    استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2017.109890
    https://vj.areeo.ac.ir/article_109890.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1409

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب