تغییر خواص کیفی میوهی سیب رقم رد دلیشیز در پاسخ به کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک
(ندگان)پدیدآور
اصغری, محمد رضاغفاری بکتاش, هاجرفرخزاد, علیرضانوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در غلظتهای مختلف بر خواص کیفی میوههای سیب رد دلیشیز بررسی شد. میوهها با سدیم نیتروپروساید (ماده آزادکننده اکسید نیتریک) در غلظتهای (صفر، 3، 5 و 7 میکرومولار) و اسید سالیسیلیک در غلظتهای (صفر، 1 و 2 میلیمولار) و ترکیبهای مختلف آنها تیمار شدند و در دمای 1-0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-85% و بهمدت 2 و 5 ماه نگهداری شدند. صفاتی چون ظرفیت آنتیاکسیدانی، فعالیت آنزیم کاتالاز، محتوای فنلکل،  pH، اسیدیته، مواد جامد محلول و شاخص بازارپسندی کل اندازهگیری شدند. ظرفیت آنتیاکسیدانی میوههای تیمار شده در مقایسه با میوههای شاهد بالاتر بود، بالاترین میزان آنتیاکسیدان کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 2 میلیمولار و اکسید نیتریک 7 میکرومولار بود. در همه تیمارها میزان فعالیت آنزیم کاتالاز بیشتر از شاهد بود. بالاترین میزان فنل کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار و اکسید نیتریک 3 میکرومولار بود. همهی تیمارها از افزایش pH جلوگیری کردند. بالاترین میزان اسیدیته مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار و اکسید نیتریک 7 میکرومولار بود. مواد جامد محلول با گذشت زمان افزایش یافت و تیمارهای اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک از افزایش مواد جامد محلول جلوگیری کردند. تیمارها و اثرات متقابل آنها تأثیر معنیداری بر وضعیت ظاهری و بازارپسندی میوهها داشتند، بیشترین درصد بازارپسندی مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 2 میلیمولار و اکسید نیتریک 3 میکرومولار میباشد. کاربرد تیمارهای اکسید نیتریک و اسید سالیسیلیک میتواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی در تکنولوژی پس از برداشت سیب باشند.
کلید واژگان
آنتیاکسیدانماندگاری
فنل کل
کاتالاز
فیزیولوژی پس از برداشت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشآموخته کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
شاپا
2476-63212476-5651




