• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سطوح مختلف شوری روی برخی از ویژگی‌های فیزیولوژیکی و رشد سلول‌های سه رقم سیب‌زمینی (.Solanum tuberosum L) در شرایط درون‌شیشه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    عامریان, معصومهاثنی عشری, محمود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1007.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    روش‌های کشت بافت به‌طور وسیعی به‌منظور اصلاح محصولات، به‌ویژه برای انتخاب گیاهان متحمل به شوری استفاده می‌شوند. شوری مهم‌ترین تنش غیرزیستی است که بر عملکرد گیاهان در سراسر جهان تأثیر می‌گذارد. در این تحقیق ویژگی‌های فیزیولوژیکی و رشد سلول‌های سه رقم سیب‌زمینی (آگریا، مارفونا و سانته) در 6 سطح شوری مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا پینه‌ها از میان‌گره‌های ساقه روی محیط‌کشت نیمه‌جامد موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی دو گرم در لیتر 2-4,D و 4/0 گرم در لیتر کینتین تولید شدند. سپس پینه‌ها به محیط‌کشت‌های مایع دارای همان ترکیبات هورمونی انتقال یافتند و پس از یک واکشت، سیستم کشت سلول‌های معلق مستقر گردید. سلول‌های حاصل نهایتاً در محیط‌کشت‌های مایع حاوی غلظت‌های صفر (شاهد)، 50، 100، 150، 200 و 250 میلی‌مولار کلریدسدیم قرار داده شدند. این پژوهش به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه­ ی کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. در غلظت‌های مختلف کلریدسدیم در محیط‌کشت مایع، میزان وزن تر و خشک، پرولین، کربوهیدرات‌های محلول کل، پروتئین محلول کل، غلظت سدیم و پتاسیم سلول‌ها اندازه‌گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نمک، میزان پرولین، کربوهیدرات‌های محلول کل، پروتئین‌های محلول، وزن خشک و غلظت سدیم سلول‌ها افزایش و میزان وزن تر و غلظت پتاسیم آن‌ها کاهش یافت. واکنش سه رقم سیب‌زمینی به سطوح مختلف شوری متفاوت بود. رقم سانته بیش‌ترین میزان تجمع پرولین، قندهای محلول کل، پروتئین محلول کل و پتاسیم را داشت. این نتیجه می‌تواند بیانگر تحمل بیشتر این رقم نسبت به تنش شوری اعمال شده باشد.
    کلید واژگان
    کشت سلول‌های معلق
    پنبه
    پرولین
    کربوهیدرات
    کلرید سدیم
    اصلاح و فیزیولوژی سبزی ها

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-05-22
    1396-03-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه تولیدات گیاهی (گیاهان دارویی و معطر)، دانشکده کشاورزی سنقر، دانشگاه رازی، کرمانشاه
    استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://dx.doi.org/10.22084/ppt.2017.2214
    https://ppt.basu.ac.ir/article_2214.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140706

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب