• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر کودهای بیولوژیک، دامی و شیمیایی و اندازه بنه مادری بر ویژگی‌های بنه‌های دختری زعفران (Crocus sativus)

    (ندگان)پدیدآور
    علی پور, زینبمحمودی, سهراببهدانی, محمدعلیسیاری, محمدحسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    598.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش حاضر به­منظورارزیابی تأثیر کودهای زیستی، دامی و شیمیایی و وزن بنه مادری بر ویژگی­های بنه­های دختری زعفران،در سال زراعی 91-1390و در شهرستان مه­ولات انجام شد. این آزمایش به­صورت فاکتوریل و در قالب طرح اسپلیت پلات و با چهار تکرار اجرا شد. تیمارها شامل کودشیمیایی و دامی در سه سطح (100%، 50% و عدم­مصرف کود دامی و شیمیایی) به­عنوان عامل کرت اصلی و ترکیب فاکتوریل از کود بیولوژیکدر سه سطح (کود نیتروکسین، بیوسوپرفسفات و شاهد) و اندازه بنه مادری در سه سطح (بنه­های با وزن 6-4 گرم، 10-8 گرم و 14-12 گرم) به­عنوان عامل کرت فرعی بود. نتایج نشان داد با مصرف کود دامی و شیمیایی از صفر به 100%، تعداد بنه دختری زعفرانو وزن بنه به­صورت معنی­داری افزایش یافت، اما تأثیری بر قطر بنه نداشت. مصرف کود بیولوژیک وزن بنه را به­طور معنی­داری (7/3) درصد افزایش داد، در­حالی­که تغییری در تعداد و قطر بنه ایجاد نکرد. بیشترین تعداد، قطر و وزن بنه دختری نیز با استفاده از بزرگ­ترین بنه مادری به­دست آمد. از آنجا که بنه های درشت در سال­های بعد عملکرد بیشتری دارند پیشنهاد می‌شود در کشت زعفران از بنه­های درشت استفاده شود. همچنین استفاده از کودهای بیولوژیک ضمن بهبود ویژگی­های بنه دختری زعفران می­تواند مصرف کودهای دامی و شیمیایی را کاهش دهد.
    کلید واژگان
    بیوسوپرفسفات
    قطر بنه
    کود گاوی
    کود مرغی
    نیتروکسین
    تغذیه گیاه
    زراعت

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-11-22
    1394-09-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه بیرجند
    دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
    دانشگاه بیرجند
    دانشگاه بیرجند

    شاپا
    2476-6321
    2476-5651
    URI
    https://ppt.basu.ac.ir/article_1477.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/140644

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب