تأثیر کودهای بیولوژیک، دامی و شیمیایی و اندازه بنه مادری بر ویژگیهای بنههای دختری زعفران (Crocus sativus)
(ندگان)پدیدآور
علی پور, زینبمحمودی, سهراببهدانی, محمدعلیسیاری, محمدحسننوع مدرک
Textعلمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر بهمنظورارزیابی تأثیر کودهای زیستی، دامی و شیمیایی و وزن بنه مادری بر ویژگیهای بنههای دختری زعفران،در سال زراعی 91-1390و در شهرستان مهولات انجام شد. این آزمایش بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح اسپلیت پلات و با چهار تکرار اجرا شد. تیمارها شامل کودشیمیایی و دامی در سه سطح (100%، 50% و عدممصرف کود دامی و شیمیایی) بهعنوان عامل کرت اصلی و ترکیب فاکتوریل از کود بیولوژیکدر سه سطح (کود نیتروکسین، بیوسوپرفسفات و شاهد) و اندازه بنه مادری در سه سطح (بنههای با وزن 6-4 گرم، 10-8 گرم و 14-12 گرم) بهعنوان عامل کرت فرعی بود. نتایج نشان داد با مصرف کود دامی و شیمیایی از صفر به 100%، تعداد بنه دختری زعفرانو وزن بنه بهصورت معنیداری افزایش یافت، اما تأثیری بر قطر بنه نداشت. مصرف کود بیولوژیک وزن بنه را بهطور معنیداری (7/3) درصد افزایش داد، درحالیکه تغییری در تعداد و قطر بنه ایجاد نکرد. بیشترین تعداد، قطر و وزن بنه دختری نیز با استفاده از بزرگترین بنه مادری بهدست آمد. از آنجا که بنه های درشت در سالهای بعد عملکرد بیشتری دارند پیشنهاد میشود در کشت زعفران از بنههای درشت استفاده شود. همچنین استفاده از کودهای بیولوژیک ضمن بهبود ویژگیهای بنه دختری زعفران میتواند مصرف کودهای دامی و شیمیایی را کاهش دهد.
کلید واژگان
بیوسوپرفسفاتقطر بنه
کود گاوی
کود مرغی
نیتروکسین
تغذیه گیاه
زراعت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشگاه بیرجنددانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
دانشگاه بیرجند
دانشگاه بیرجند
شاپا
2476-63212476-5651




