ارزیابی مقدار کلروژنیک اسید، فلاونوئیدها و ظرفیت آنتی¬اکسیدانی 13 رقم ایرانی و خارجی سیب
(ندگان)پدیدآور
قربانی, انسیهبخشی, داودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در پژوهش حاضر، برخی از ترکیبات فنلی پوست، فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست و گوشت 13 رقم سیب بومی و وارداتی پرورش یافته در کلکسیون سیب موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر واقع در کمال آباد کرج مورد مطالعه قرار گرفت. ارقام مورد مطالعه از نظر ترکیبات اندازهگیری شده اختلاف معنیداری با هم داشتند. در میان این ارقام، پوست رقم پائیزه زرد مشهد بیشترین مقدار کلروژنیک اسید و پوست رقم جین هاردی بیشترین مقدار کاتچین، فلوریدزین و کوئرستین 3-گالاکتوزید را دارا بودند. بیشترین مقدار سیانیدین 3-گالاکتوزید در پوست رقم آیدارد یافت شد. پوست رقم دلیشز و گوشت رقم استارکان روژ بیشترین مقدار فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند. ارتباط مثبت و معنیداری بین مقدار فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست (**86/0) و گوشت (**93/0) مشاهده شد. تجزیه خوشهای بر اساس فعالیت آنتیاکسیدانی پوست و گوشت، ارقام مورد مطالعه را در سه گروه کاملاً مجزا با فعالیت آنتیاکسیدانی زیاد، متوسط و کم دسته بندی کرد. بر اساس این دستهبندی دو رقم ‘استارکان روژ' و ‘شیشهای تبریز'، با داشتن ظرفیت آنتیاکسیدانی زیاد در پوست و گوشت از نظر فواید سلامتی بهعنوان ارقام بسیار ارزشمند معرفی شدند.
کلید واژگان
کوئرستین 3-گالاکتوزیدکاتچین
کلروژنیک اسید
فنل کل
فعالیت آنتی اکسیدانی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-11-221390-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشتاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
شاپا
2476-63212476-5651




