ارزیابی سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین جیره بر پاسخهای ایمنی و پارامترهای بیوشیمیایی خون در بوقلمونهای بومی ایران
(ندگان)پدیدآور
حبیبی, رامینجلیلوند, قاسمجانمحمدی, حسینشجاعیان, کمالنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام (CP) و ترئونین (Thr) جیره بر پاسخ ایمنی و پارامترهای بیوشیمیایی خون در بوقلمونهای بومی ایران انجام گردید. تعداد 160 بوقلمون بومی نر 4 هفته بطور تصادفی به آزمایش فاکتوریل 5×2 تخصیص یافتند. تیمارها شامل دو سطح جیرهای پروتئین خام (90 و 100 درصد توصیه NRC) و 5 سطح ترئونین (75/0 85/0، 95/0، 05/1 و 15/1 درصد جیره) بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام جیره بر روی پاسخ ایمنی سلولی و هومورال و پارامترهای سرم خون اثر معنیداری نداشت (05/0>P). همچنین مقادیر مختلف ترئونین نتوانسته بود پاسخ ایمنی سلولی و پاسخ آنتیبادی در برابر SRBC در 7 روز پس از چالش اول را در بوقلمونهای بومی تحت تاثیر قرار دهد(05/0>P). اگرچه در چالش ثانویه تیمارهای حاوی 85/0 و 15/1 درصد ترئونین، بالاترین سطح آنتیبادی در برابر SRBC را داشته و با گروه حاوی 95/0 ترئونین اختلاف معنیداری داشتند (05/0>P). سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین اثر معنیداری بر مقادیر گلوکز، کلسترول، تریگلیسرید، آلبومین، HDL، LDL و VLDL نداشتند (05/0>P). اگرچه سطح 05/1 درصد ترئونین، سطح توتال پروتئین و اسید اوریک را در سرم بوقلمونهای بومی بطور معنیداری افزایش داده بود (05/0>P). باستثنای اسید اوریک، هیچ اثر متقابلی بین پروتئین خام و ترئونین در پارامترهای اندازهگیری شده مشاهده نگردید (05/0>P). نتایج مطالعه حاضر بطور کلی نشان داد که مکملکردن اسید آمینه ترئونین در جیره میتواند باعث بهبود پاسخ ایمنی هومورال و افزایش سطح اسید اوریک سرم در بوقلمونهای بومی گردد، اگرچه مقادیر مختلف پروتئین خام تاثیری بر این پارامترها نداشت.
کلید واژگان
ترئونینپروتئین خام
پاسخ ایمنی
پارامترهای خونی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
شاپا
2423-54072423-5415




