• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین جیره بر پاسخ‌های ایمنی و پارامتر‌های بیوشیمیایی خون در بوقلمون‌های بومی ایران

    (ندگان)پدیدآور
    حبیبی, رامینجلیلوند, قاسمجانمحمدی, حسینشجاعیان, کمال
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    482.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام (CP) و ترئونین (Thr) جیره بر پاسخ ایمنی و پارامتر‌های بیوشیمیایی خون در بوقلمون‌های بومی ایران انجام گردید. تعداد 160 بوقلمون بومی نر 4 هفته بطور تصادفی به آزمایش فاکتوریل 5×2 تخصیص یافتند. تیمارها شامل دو سطح جیره‌ای پروتئین خام (90 و 100 درصد توصیه NRC) و 5 سطح ترئونین (75/0 85/0، 95/0، 05/1 و 15/1 درصد جیره) بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام جیره بر روی پاسخ ایمنی سلولی و هومورال و پارامتر‌های سرم خون اثر معنی‌داری نداشت (05/0>P). همچنین مقادیر مختلف ترئونین نتوانسته بود پاسخ ایمنی سلولی و پاسخ آنتی‌بادی در برابر SRBC در 7 روز پس از چالش اول را در بوقلمون‌های بومی تحت تاثیر قرار دهد(05/0>P). اگرچه در چالش ثانویه تیمارهای حاوی 85/0 و 15/1 درصد ترئونین، بالاترین سطح آنتی‌بادی در برابر SRBC را داشته و با گروه حاوی 95/0 ترئونین اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0>P). سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین اثر معنی‌داری بر مقادیر گلوکز، کلسترول، تری‌گلیسرید، آلبومین، HDL، LDL و VLDL نداشتند (05/0>P). اگرچه سطح 05/1 درصد ترئونین، سطح توتال پروتئین و اسید اوریک را در سرم بوقلمون‌های بومی بطور معنی‌داری افزایش داده بود (05/0>P). باستثنای اسید اوریک، هیچ اثر متقابلی بین پروتئین خام و ترئونین در پارامترهای اندازه‌گیری شده مشاهده نگردید (05/0>P). نتایج مطالعه حاضر بطور کلی نشان داد که مکمل‌کردن اسید آمینه ترئونین در جیره می‌تواند باعث بهبود پاسخ ایمنی هومورال و افزایش سطح اسید اوریک سرم در بوقلمون‌های بومی گردد، اگرچه مقادیر مختلف پروتئین خام تاثیری بر این پارامترها نداشت.
    کلید واژگان
    ترئونین
    پروتئین خام
    پاسخ ایمنی
    پارامترهای خونی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2017.109887
    https://vj.areeo.ac.ir/article_109887.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1395

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب