• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Patient Safety & Quality Improvement
    • Volume 5, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Patient Safety & Quality Improvement
    • Volume 5, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Omega-3, Metabolic Syndrome, and Schizophrenia: A review

    (ندگان)پدیدآور
    Roudbaraki, Seyedeh NarjesBehdani, FatemehHebrani, PariaGhayour-Mobarhan, MajidVahabi Amlashi, Sadegh
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    446.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Review Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    According to the literature, schizophrenia is associated with the components of metabolic syndrome. This mental disorder has such manifestations as visceral obesity, impaired lipid metabolism, hyperglycemia, and hypertension. The prevalence rate of schizophrenia varies in different countries. There is a body of evidence about the higher incidence of cardiovascular events in the schizophrenic patients with metabolic syndrome. Therefore, the prevention or treatment of this condition in sthese patients is a matter of fundamental importance. Fish oils, commonly used by people, contain omega-3 fatty acid. Omega-3 has been demonstrated to be effective in the patients with metabolic syndrome.

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-01-01
    1395-10-12
    ناشر
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Ibn-e-Sina Hospital, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
    Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Ibn-e-Sina Hospital, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
    Psychiatry and Behavioral Sciences Research Center, Ibn-e-Sina Hospital, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
    Biochemistry and Nutrition Research Center, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
    Dermatology Department, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

    شاپا
    2345-4482
    2345-4490
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/psj.2017.8163
    http://psj.mums.ac.ir/article_8163.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/139226

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب