• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرعصاره آبی آلوئه‌ورا لیتورالیس بر روی خواص بیوشیمیایی و ساختار سلولی اشرشیا کلی مقاوم به دارو (ESBL) با کمک میکروسکوپ الکترونی

    (ندگان)پدیدآور
    تاج دولتی, سمیراارجمندزادگان, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.559 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گیاهان دارویی و مشتقات حاصل از آن‌ها جهت مقابله با مقاومت دارویی به‌خوبی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در این تحقیق خواص بیوشیمیایی و ساختار سلولی اشرشیا کلی مقاوم به دارو (ESBL) پس از تاثیر عصاره آلوئه‌ورا روی آن به کمک میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرارگرفت. عصاره آبی آلوئه‌ورا با کمک روش تقطیر تهیه و با روش میکروپلیت دایلوشن، کمترین غلظت بازدارنده از رشد (MIC) روی اشرشیا کلی مقاوم به دارو تعیین گردید. اثر عصاره روی خواص بیوشیمیایی باکتری با استفاده از محیط کشت‌های مختلف و تست‌های بیوشیمیایی انجام شد. ارزیابی تغییرات ساختاری اشرشیا کلی مقاوم به دارو در قیاس با شاهد، درغلظت‌های متوالی عصاره با استفاده از میکروسکوپ نوری، غربال‌گری شد و اولین غلظت تغییر دهنده ساختار تعیین گردید. سپس در این غلظت، ساختار دقیق اشرشیا کلی مقاوم به دارو و سویه حساس در معرض عصاره در مقایسه با شاهد، با کمک میکروسکوپ الکترونی گذاره با روش‌های مقطع‌گیری و رنگ‌آمیزی منفی بررسی شد. MIC معادل 004/0 میکروگرم بر لیترعصاره آبی برای اشرشیا کلی مقاوم به دارو تعیین گردید. درغلظت کمتراز MIC، تا 30 دقیقه پس ازترکیب عصاره با باکتری نتایج کلیه تست‌های بیوشیمیایی بدون تغییربود. پس از این زمان، واکنش باکتری درمعرض عصاره به آزمایشات بیوشیمیایی، تغییر یافته و تست‌های سیترات، اندول، حرکت و OF، منفی و محیط TSI بدون تولید گاز و قلیایی/قلیایی گردید. نتایج میکروسکوپ نوری نشان داد که عصاره باعث کاهش اندازه، کوکوباسیل شدن باکتری، تغییر در رنگ پذیری ونیز انهدام باکتری شده است. مقایسه سلول‌های مقاوم و حساس در معرض عصاره در رنگ‌آمیزی منفی میکروسکوپ الکترونی، تغییر در ابعاد، تجمعات وتقسیمات نامتقارن به فرم جوانه‌زنی را نشان داد. تصاویر حاصل از مقطع‌گیری، بیانگر تاثیر عصاره در ابعاد باکتری مقاوم به میزان حدود دو برابر حساس، ضخامت بیشتر دیواره باکتری مقاوم نسبت به حساس، اضمحلال دیواره و تغییر فرم سلول بود که در باکتری مقاوم شاهد (عدم مواجهه با عصاره) مشاهده نگردید. در این تحقیق نحوه تاثیرگذاری یک عصاره گیاهی روی باکتری‌های مقاوم به دارو درقیاس با شاهد تعیین گردید. عصاره آبی آلوئه‌ورا لیتورالیس باعث تغییرخواص بیوشیمیایی و ساختارسلولی اشرشیا کلی مقاوم به دارو درمقایسه با شاهد می‌گردد.
    کلید واژگان
    عصاره آلوئه‌ورا
    اشرشیا کلی
    خواص بیوشیمیایی
    ساختار سلولی
    میکروسکوپ الکترونی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران
    مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گروه میکروبشناسی ایمنی شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک ، ایران

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2017.109865
    https://vj.areeo.ac.ir/article_109865.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1386

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب