• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 30, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تغذیه با عصاره آبی ریشه گیاه کهورک (Prosopis farcta) در پیشگیری از افزایش چربی خون و آنزیم‌های کبدی در رت‌های هیپرکلسترولمیک

    (ندگان)پدیدآور
    مروتی شریف اباد, مجیدصالحی, الهام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    379.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد گیاهان دارویی که حاوی مواد با خواص آنتی‌اکسیدانی هستند، در کاهش لیپوپروتئین‌های سرم خون در حیوانات تغذیه شده با رژیم‌های غذایی پرچرب اثرات بارزی دارند. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی اثر عصاره کهورک بر میزان چربی خون و آنزیم‌های کبدی در رت‌های هیپرکلسترولمیک بود. در این پژوهش تعداد 20 سر رت نر بالغ با وزن متوسط 350-300 گرم و سن تقریبی 10 هفته از مرکز ناباروری یزد خریداری شد. در ابتدا به مدت دو هفته رت‏ها تحت تغذیه با رژیم پایه حاوی پروتئین، فیبر و چربی قرار گرفتند و پس از آن در چهار گروه پنج‌تایی به‌طور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول با رژیم غذایی معمولی، گروه دوم با رژیم غذایی پرکلسترول، گروه سوم با رژیم غذایی معمولی به‌علاوه عصاره کهورک و گروه چهارم با رژیم غذایی پرکلسترول به‌علاوه عصاره کهورک برای مدت 13 هفته تغذیه شدند. قبل از آزمایش، 30 و 90 روز پس از تغذیه، از حیوانات آزمایش‌های بیوشیمیایی به عمل آمد و مقادیر کلسترول تام، تری گلیسیرید، کلسترول LDL و کلسترول HDL و آنزیم‌های کبدی ALT&AST اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه انجام شد و 05/0 > p معنادار در نظر گرفته شد. نتایج حاکی از آن بود که در گروهی که از ریشه گیاه کهورک استفاده کرده بودند، مقادیر کلسترول LDL، کلسترول HDL و آنزیم‌های کبدی ALT&AST نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی‌داری را نشان دادند (05/0 >p). نتیجه کلی این پژوهش حاکی از آن است که این عصاره در کاهش ریسک فاکتورهای کبد چرب و انفارکتوس قلبی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.
    کلید واژگان
    کهورک
    هایپرکلسترولمی
    آنزیم‌های کبدی
    آترواسکلروز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-06-22
    1396-04-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    استادیار،گروه دامپزشکی،دانشگاه اردکان،اردکان ،ایران
    استادیار،گروه دامپزشکی،دانشگاه اردکان،اردکان ،ایران

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/vj.2017.109243
    https://vj.areeo.ac.ir/article_109243.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1377

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب