تأثیر تغذیه با عصاره آبی ریشه گیاه کهورک (Prosopis farcta) در پیشگیری از افزایش چربی خون و آنزیمهای کبدی در رتهای هیپرکلسترولمیک
(ندگان)پدیدآور
مروتی شریف اباد, مجیدصالحی, الهامنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهشهای اخیر نشان میدهد گیاهان دارویی که حاوی مواد با خواص آنتیاکسیدانی هستند، در کاهش لیپوپروتئینهای سرم خون در حیوانات تغذیه شده با رژیمهای غذایی پرچرب اثرات بارزی دارند. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی اثر عصاره کهورک بر میزان چربی خون و آنزیمهای کبدی در رتهای هیپرکلسترولمیک بود. در این پژوهش تعداد 20 سر رت نر بالغ با وزن متوسط 350-300 گرم و سن تقریبی 10 هفته از مرکز ناباروری یزد خریداری شد. در ابتدا به مدت دو هفته رتها تحت تغذیه با رژیم پایه حاوی پروتئین، فیبر و چربی قرار گرفتند و پس از آن در چهار گروه پنجتایی بهطور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول با رژیم غذایی معمولی، گروه دوم با رژیم غذایی پرکلسترول، گروه سوم با رژیم غذایی معمولی بهعلاوه عصاره کهورک و گروه چهارم با رژیم غذایی پرکلسترول بهعلاوه عصاره کهورک برای مدت 13 هفته تغذیه شدند. قبل از آزمایش، 30 و 90 روز پس از تغذیه، از حیوانات آزمایشهای بیوشیمیایی به عمل آمد و مقادیر کلسترول تام، تری گلیسیرید، کلسترول LDL و کلسترول HDL و آنزیمهای کبدی ALT&AST اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد و 05/0 > p معنادار در نظر گرفته شد. نتایج حاکی از آن بود که در گروهی که از ریشه گیاه کهورک استفاده کرده بودند، مقادیر کلسترول LDL، کلسترول HDL و آنزیمهای کبدی ALT&AST نسبت به گروه شاهد اختلاف معنیداری را نشان دادند (05/0 >p). نتیجه کلی این پژوهش حاکی از آن است که این عصاره در کاهش ریسک فاکتورهای کبد چرب و انفارکتوس قلبی میتواند بسیار مؤثر باشد.
کلید واژگان
کهورکهایپرکلسترولمی
آنزیمهای کبدی
آترواسکلروز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استادیار،گروه دامپزشکی،دانشگاه اردکان،اردکان ،ایراناستادیار،گروه دامپزشکی،دانشگاه اردکان،اردکان ،ایران
شاپا
2423-54072423-5415




