ارزیابی اثر ضد قارچی عصارههای آبی گل ختمی و گل میخک علیه جدایههای قارچی آسپرژیلوس و پنیسیلیوم
(ندگان)پدیدآور
حبیبیان دهکردی, سعیدصادقی, حامدرحیمی, رسولابراهیمی, عزیزالهنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به شناسایی عوارض جانبی داروهای ضد قارچ و توسعه قارچ مقاوم در برابر داروهای ضد قارچی، علاقه رو به رشدی برای جایگزینی داروهای ضد قارچ با داروهای گیاهی که دارای خواص ضد قارچی باشند، وجود دارد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضد قارچی عصاره های آبی گل ختمی و گل میخک در دو گونه از قارچ های ساپروفیت شامل گونه های پنی سیلیوم و آسپرژیلوس انجام شد. در این مطالعه تجربی، اثرات ضد قارچی عصاره های آبی گل ختمی و گل میخک در چهار غلظت 25/6، 5/12، 25 و 50 میلی گرم در کیلوگرم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که عصاره های آبی گل ختمی و گل میخک دارای اثر ضد قارچی بر علیه قارچ پنی سیلیوم در تمام غلظت های مورد استفاده است. عصاره آبی گل ختمی با غلظت 25 و 50 میلی گرم در کیلوگرم دارای اثرات ضد قارچی علیه قارچ آسپرژیلوس بود، در حالی که عصاره آبی گل میخک در تمام غلظت ها دارای اثر مهاری علیه آسپرژیلوس بود. نتایج حاصل از این مطالعه اثرات ضد قارچی این داروهای گیاهی بر گونه های پنی سیلیوم و آسپرژیلوس را نشان داد.
کلید واژگان
گل ختمیگل میخک
پنی سیلیوم
آسپرژیلوس
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دپارتمان فارماکولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرددپارتمان فارماکولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد
دپارتمان فارماکولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد
دپارتمان پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد
شاپا
2423-54072423-5415




