مقایسه اثرعصاره الکلی و آبی دانه ی گیاه سیاه دانه بررژنراسیون نورون های حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع پس ازکمپرسیون عصب سیاتیک دررت
(ندگان)پدیدآور
طهرانی پور, مریمجلالی, مژگانمهدوی شهری, ناصرنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه وهدف:به دنبال کمپرسیون عصب، رادیکالهای آزاد باعث مرگ سلولها میشوند، سیاه دانه(Nigella sativa) از خانواده آلاله دارای اثرات فارماکولوژیکی مانند آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی و ضدآپوپتوزی است. این تحقیق به بررسی اثر نوروپروتکتیوی عصاره های آبی و الکلی دانه سیاه دانه بر رژنراسیون نورونهای حرکتی در عصب سیاتیک رت میپردازد.روش کار:36 سر رت نر به طور تصادفی در شش گروه شش تایی کنترل، کمپرسیون، تیمار AوB : کمپرسیون+ تیمار با عصاره الکلی با دوز mg/kg50 و 75، تیمارCوD: کمپرسیون+ تیمار با عصاره آبی با دوز mg/kg75 و50 با 2 تکرار تقسیم شدند. درگروه کنترل عضله در محل عصب سیاتیک شکافته و در گروههای کمپرسیون و تیمار عصب سیاتیک تحت کمپرسیون(60 ثانیه) قرار گرفت. پس از 28 روز رتها با روش پرفیوژن تثبیت و پس از نمونهبرداری از قطعات کمری نخاع L2-L4و پاساژ بافتی، از آنها برشهای 7 میکرونی به صورت سریالی تهیه و پس از رنگ آمیزی با آبی تولوئیدین شمارش نورونهای آلفا به روش دایسکتور انجام شد.داده هابااستفاده ازنرم افزار 14Minitab و آزمون ها ی آماریT-test و ANOVAتجزیه وتحلیل گردیدندیافته ها:نتایج نشان میدهند که دانسیته نورونی درگروه کمپرسیون نسبت به گروه کنترل و گروه های تیمار کاهش معنی داری داشته است نتیجه گیری:تیمار با عصاره الکلی نسبت به آبی اثرات نوروپروتکتیو بیشتری داشته و موجب افزایش دانسیته نورونهای حرکتی آلفاشاخ قدامی نخاع دررت های دارای کمپرسیون عصب سیاتیک میگردد.
کلید واژگان
سیاه دانهعصب سیاتیک
دژنراسیون
رژنراسیون
نورون های حرکتی آلفا
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانسازمان پدید آورنده
دانشیار، دکترای فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، گروه زیست شناسی، مشهد. ایرانکارشناس ارشد زیست شناسی علوم جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، گروه زیست شناسی، مشهد. ایران.
استاد، دکتری سیتولوژی- هیستولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، گروه زیست شناسی، مشهد. ایران.




