نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحسنی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorپورعلی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorکاظمی, رضوان ا...fa_IR
dc.contributor.authorسید حسنی, میر حامدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:31:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:31:52Z
dc.date.available1399-07-08T22:31:52Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:31:52Z
dc.date.issued2014-12-22en_US
dc.date.issued1393-10-01fa_IR
dc.date.submitted2015-02-18en_US
dc.date.submitted1393-11-29fa_IR
dc.identifier.citationمحسنی, محمود, پورعلی, حمیدرضا, کاظمی, رضوان ا..., سید حسنی, میر حامد. (1393). بررسی اثرات کمبود مکمل متیونین و لیزین بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و بیوشیمیایی فیل ماهی جوان پرورشی. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 7(4)fa_IR
dc.identifier.issn1735-9880
dc.identifier.urihttp://qjaphd.sinaweb.net/article_541994.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134538
dc.description.abstractزمینه و هدف: دانش و داشتن اطلاعات در مورد اسیدهای آمینه ضروری EAA)) مورد نیاز ماهیان اهمیت زیادی در ارزیابی کیفیت مواد غذایی به دست آمده از منابع مختلف پروتئین، فرمول‏بندی آن­ها در جیره غذایی، کاهش هزینه‏های غذا و بهینه سازی مصرف پروتئین در ماهی دارد. آزمایش رشدی به منظور بررسی اثرات مکمل های لیزین و متیونین بر عملکرد رشد و شاخص­های خونی فیل ماهی جوان Huso husoپرورشی تغذیه شده با جیره محتوی پروتئین سویا، طراحی و اجرا گردید. روش کار:تعداد 240 عدد بچه فیل ماهی با وزن متوسط 64/4 6/144 گرم در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی متعادل با یکی از 4 جیره غذایی هم نیتروژن (42 درصد پروتئین خام) و هم کالری(8/19 مگاژول انرژی خام در هر کیلوگرم جیره) به ترتیب شامل جیره شاهد(بر پایه پروتئین سویا، بدون لیزین و متیونین)، جیره 2(فقط مکمل لیزین)، جیره 3(فقط مکمل متیونین) و جیره 4(حاوی مکمل های لیزین و متیونین) با 3 تکرار برای هر تیمار در حوضچه‏های فایبرگلاس 500 لیتری در شرایط یکسان پرورشی به مدت 12 هفته تغذیه شدند. مکمل لیزین و متیونین به جیره پایه محتوی 344 گرم بر کیلوگرم کنجاله سویا به مقدار 02/12 و 94/12 گرم بر کیلوگرم ماده خشک جیره اضافه شد. یافته ها:شاخص­های رشد، غلظت هموگلوبین، مقدار گلبول سفید و توتال پروتئین خون ماهیانی که از محتوی مکمل لیزین+متیونین تغذیه کرده بودند، به­طور معنی داری از ماهیان تغذیه شده از سایر تیمارها مناسب­تر بود. هیچ­گونه اختلاف معنی داری در شاخص­های فوق الذکر در ماهیانی که از جیره های 3 و 4 تغذیه کرده بودند، مشاهده نشد. شاخص­های رشد، شاخص خونی و بیوشیمیایی در ماهیانی که از جیره شاهد تغذیه کرده بودند، به­طور معنی داری پائین­تر از ماهیانی بود که از جیره های محتوی لیزین، متیونین یا ترکیب لیزین، متیونین تغذیه کرده بودند.نتیجه گیری:نتایج مطالعه حاضر حاکی از آن بود که جیره پایه محتوی 344 گرم بر کیلوگرم کنجاله سویا همراه با اسیدهای آمینه لیزین و متیونین می تواند به میزان40% بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و بیوشیمیایی جایگزین آرد ماهی در جیره غذایی فیلماهی جوان پرورشی گردد.fa_IR
dc.format.extent1288
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی و تکوین جانوریfa_IR
dc.subjectپروتئین سویاfa_IR
dc.subjectفیل ماهیfa_IR
dc.subjectلیزینfa_IR
dc.subjectمتیونینfa_IR
dc.subjectشاخص خونی و بیوشیمیاییfa_IR
dc.titleبررسی اثرات کمبود مکمل متیونین و لیزین بر عملکرد رشد، شاخص­های خونی و بیوشیمیایی فیل ماهی جوان پرورشیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر. رشت. ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر. رشت. ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر. رشت. ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر. رشت. ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue4


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد