بررسی تاثیر سطوح مختلف Pediococcus acidilacticiدر جیره غذایی بر فاکتورهایهای ایمنی خون بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
(ندگان)پدیدآور
خوش قلب, محمد رضا بهروزآذری تاکامی, قبادخارا, حسینکاظمی, رضوان اللهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف:اغلب آبزیان پرورشی تحت تأثیر عفونتهای باکتریایی قرار می گیرند و سیستم ایمنی شان توسط شرایط استرسزا به خطر می افتد. مصرف بی رویه داروها و مواد شیمیایی علاوه بر ایجاد مقاومت در میکروارگانیسمها سبب نفوذ این مواد به خاک و آب و آلودگی زیستی می گردد. استفاده از پروبیوتیک ها در واقع تکنولوژی جدید آبزی پروری همگام با محیط زیست به شمار می رود. هدف از این تحقیقمطالعه ارزیابی تاثیر پروبیوتیکPediococcus acidilacticiبر فاکتورهای ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykissمی باشد.روش کار:در این بررسی تعداد 3600 عدد بچه ماهی با وزن 3 - 5 گرم را در 4 تیمار با سه تکرار با ترکیب غذایی 100، 200 و 300گرم پروبیوتیک باکتوسل در هر تن غذا و تیمار شاهد به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. در پایان هفته چهارم و هفته هشتم تعداد 5 عدد بچه ماهی از هر تیمار انتخاب و نمونه خون جهت آزمایشات بیوشیمیایی سنجش آنزیم لیزوزیم، IgM، کمپلمان CH50، آلبومین، پروتئین تام،SGOT SGPTو گلوکز استفاده شد.یافته ها:نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که افزودن پروبیوتیک باکتوسل منجر به افزایش شاخص های مورد آزمایش گردید.نتیجه گیری:افزایش مقادیر آنزیمهای فوق درسرم خون بچه ماهیان به عنوان شاخص های فعالیت سیستم ایمنی می تواند منجر به افزایش مقاومت بچه ماهیان قزل آلا درمقابل عوامل بیماری زا و محرک های محیطی گردد.
کلید واژگان
ایمنیباکتوسل
پروبیوتیک (زیست یار)
قزل آلا
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-09-231392-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، لاهیجان. ایران.دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران. ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، لاهیجان. ایران
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان، رشت. ایران.




