• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی و تکوین جانوری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی و تکوین جانوری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی باسیلوس های سرئوس از مواد غذایی و مطالعه تاثیر سایتو توکسیسیته آن­ها بر روی سلول های Vero

    (ندگان)پدیدآور
    دیلمی خیابانی, زهرانصیری سمنانی, شهرزاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.619 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف:باسیلوس سرئوس از مهم ترین باکتری های عامل مسمومیت غذایی در انسان می باشد. انتروتوکسین های سه جزیی این باکتری شامل کمپلکس های HBLو NHEمی باشد که از ژن های این کمپلکس می توان جهت شناسایی سویه های بیماری زا استفاده نمود. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع ژن های انتروتوکسیژنیک در باسیلوس سرئوس های جدا شده از مواد غذایی مختلف  و اثر آن بر روی سلول های Veroمی باشد.روش کار:در این مطالعه، 220 نمونه غذایی شامل 80 فرآورده گوشتی آماده، تعداد 20 نمونه لبنیات شامل شیر پاستوریزه و محلی و پنیر، خامه و بستنی و20 نمونه برنج و100 نمونه سالاد های سرو شده در رستوران های شهر تبریز و زنجان در بین سال های 1393-1391 جمع آوری شده و از نظر آلوده بودن به باکتری باسیلوس سرئوس هم از نظر بیوشیمیایی و هم مولکولی بررسی گردید. سپس سویه های حاوی کمپلکس NHEHBLو یا هردو کمپلکس با پرایمرهای اختصاصی و روش PCRتفکیک شدند. باسیلوس سرئوس­هایی که هر دو کمپلکس را دارا بودند، جهت بررسی میزان سایتو توکسیسیتی سلول های Veroاستفاده شد.یافته ها:از نمونه های غذایی مورد مطالعه، 100 نمونه آلوده به باسیلوس سرئوس بودند که از این تعداد 40 جدایه حاویNHE ، 23 نمونه حاوی HBLو 17 نمونه هر دو کمپلکس را نشان دادند. انکوباسیون سلول های Veroبا باسیلوس سرئوس های حاوی HBLو NHEنشان داد که این باکتری ها اثر سایتو توکسیک بر روی آن ها داشته و باعث تغییر شکل و از بین رفتن 80 درصد سلول ها شدند.نتیجه گیری:استفاده از تکنیک و روش سریع PCRبرای تشخیص حضور باسیلوس سرئوس انتروتوکسیژنیک در غذا از اهمیت زیادی برخودار است تا از سلامتی غذای مصرفی اطمینان حاصل شود. افزایش اطلاعات درباره بیماری زایی و شیوع ژن های عامل مسمومیت می تواند باعث کاهش مسمومیت های غذایی گردد.
    کلید واژگان
    باسیلوس سرئوس،NHE
    HBL
    PCR
    ، سلول های Vero

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-03-21
    1394-01-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
    سازمان پدید آورنده
    استادیار دانشکده علوم پایه و پزشکی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان. ایران
    استادیار دانشکده علوم پایه و پزشکی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان. ایران

    شاپا
    1735-9880
    URI
    http://qjaphd.sinaweb.net/article_542039.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/134405

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب