بررسی اثر عصاره آبی برگ گیاه زرشک خوراکی(Berberis vulgaris) بر آنژیوژنز در پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه
(ندگان)پدیدآور
شایسته پور, شیماظفر بالانژاد, سعیدهنژاد شاهرخ آبادی, خدیجهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف:آنژیوژنز یا تشکیل رگهای خونی جدید، پدیدهای پیچیده ای است که برای تکوین جنین و سایر وقایع فیزیولوژیکی مورد نیاز می باشد. بسیاری از شرایط پاتولوژیک نظیر رشد تومورها و پیشرفت بیماری با رگزایی ارتباط دارد. در پژوهش حاضر اثر عصاره آبی برگ گیاه زرشک خوراکی(Berberis vulgaris) بر آنژیوژنز در پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه مورد بررسی قرار گرفت.روش کار:تعداد 50 عدد تخم مرغ نطفه دار نژاد Rossبه طور تصادفی در 5 گروه مساوی شامل، گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی و گروه های تجربی تیمار با محلول عصاره تام آبی برگ زرشک توزیع شدند. در روز دوم انکوباسیون روی تخم مرغها پنجره باز و روز هشتم گروه شاهد آزمایشگاهی با 10 میکرولیتر PBSو گروههای تجربی با 10 میکرولیتر عصاره به ترتیب با غلظتهای 100، 200 و 500 میلیگرم بر میلی لیتر تیمار گردیدند. روز دوازدهم از پرده کوریوآلانتوئیک تمام نمونه ها در ناحیه تیمار به کمک فتواسترئومیکروسکوپ عکسبرداری شد، تعداد و طول انشعابات عروقی با کمک نرم افزار Image Jاندازهگیری و داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS، آزمون آماری tو آزمون مکمل ANOVAتحلیل شدند(pیافته ها:مقایسه میانگین تعداد عروق در گروه های تجربی با گروه شاهد، در گروه های تجربی 2 و 3 کاهش معنی داری نشان داد. مقایسه میانگین طول عروق در گروه های تجربی با گروه شاهد، در همه گروه ها کاهش معنی داری نشان داد.نتیجه گیری:بر طبق مطالعات انجام شده در این پژوهش استفاده از برگ گیاه زرشک میتواند با کاهش تعداد و طول انشعابات عروقی، رگزایی را در پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه مهار کند.
کلید واژگان
آنژیوژنززرشک
پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-03-211394-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد علوم جانوری(تکوینی)، گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد. ایران.استادیار گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد.ایران
استادیار گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد.ایران




