بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط زعفرانکاران (مطالعه موردی: روستاهای منطقه تربتحیدریه)
(ندگان)پدیدآور
سالاری, امیرماروسی, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هرچند فناوری اطلاعات توجه همگانی زیادی را به خود جلب کرده است، اما تحقیقات کمی برای سنجش میزان پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط کشاورزان صورت گرفته است. هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط زعفرانکاران روستاهای منطقه تربتحیدریه (قطب تولید زعفران جهان) بود. تعداد روستاهای شهرستان تربت حیدریه 134 روستا می باشد که در سال 1396 بصورت تصادفی 20 روستا زعفران کار انتخاب شد و در هر روستا 20 پرسشنامه بصورت تصادفی ارائه شد که 384 پرسشنامه بازگشت داده شد. جهت بررسی فرضیات و متغیرهای تحقیق از نرمافزار SPSS-PLSاستفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که بین متغیرهای سهولت استفاده و درک مفید بودن، سهولت استفاده و نگرش استفاده فناوری اطلاعات و ارتباطات، سودمندی ادراکشده و قصد استفاده، سهولت ادراک و نگرش، نگرش و قصد استفاده، شرایط تسهیل کننده و سودمندی ادراکشده، رابطه معنیداری وجود داشته اما بین شرایط تسهیل کننده و قصد استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات رابطه معنیدار وجود مشاهده نگردید. نتایج کلی نشان داد که سودمندی ادراکشده، نگرش و سهولت استفاده از طریق سودمندی ادراکشده، بهعنوان عواملی تأثیرگذار بهصورت غیرمستقیم بر نگرش و قصد استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط زعفرانکاران موثرند.
کلید واژگان
مدل پذیرش فناوریروستاهای منطقه تربتحیدریه
زعفران
سودمندی ادراک شده
سهولت استفاده ادراک شده
اقتصاد کشاورزی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشگاه تربت حیدریهuniversity of torbat heydarieh
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریهاستادیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربت حیدریه
شاپا
2383-26572383-1995




