نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچراغی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی یگانه, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorموسوی زارع, سمانه ساداتfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:11:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:11:09Z
dc.date.available1399-07-08T22:11:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:11:09Z
dc.date.issued2018-04-21en_US
dc.date.issued1397-02-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-16en_US
dc.date.submitted1395-04-26fa_IR
dc.identifier.citationچراغی, مهدی, محمدی یگانه, بهروز, موسوی زارع, سمانه سادات. (1397). بررسی نقش فعالیت‌های غیر زراعی در امنیت غذایی خانوارهای روستایی مورد مطالعه: دهستان فضل، شهرستان نیشابور. راهبردهای توسعه روستایی, 5(1), 51-66. doi: 10.22048/rdsj.2018.53551.1541fa_IR
dc.identifier.issn2383-2657
dc.identifier.issn2383-1995
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22048/rdsj.2018.53551.1541
dc.identifier.urihttp://rdsj.torbath.ac.ir/article_65525.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/126917
dc.description.abstractدر بسیاری از کشورهای توسعه‎یافته و درحال ‎توسعه، کشاورزی تنها منبع اشتغال و درآمد برای خانوارهای روستایی نیست بلکه فعالیت‎های غیرکشاورزی نیز اهمیت بالایی دارند. در همین راستا توسعه فعالیت‌های غیرکشاورزی به افراد و خانواده‌ها این امکان را می‌دهد تا معیشت خود را تأمین نموده و استانداردهای زندگی خود را افزایش دهند. تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر درآمدهای غیرزراعی در امنیت غذایی خانوارهای محدوده مورد مطالعه انجام ‌شده است. بر اساس هدف، پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از نظر ماهیت و روش به‌صورت توصیفی– تحلیلی می‌باشد. جامعه آماری تحقیق، خانوارهای روستاهای دهستان فضل واقع در شهرستان نیشابور می‌باشد. تعداد نمونه لازم جهت تکمیل پرسشنامه با استفاده از فرمول کوکران 304 خانوار تعیین و پرسشنامه­ها با استفاده از روش نمونه­گیری سیستماتیک تکمیل شد. برای محاسبه میزان امنیت غذایی از روش (مقیاس ناامنی غذایی و استاندارد کالری) استفاده ‌شده است. طبقه‌بندی وضعیت امنیت غذایی خانوارهای روستایی نشان می‌دهد، 9/56 درصد خانوارها دارای امنیت غذایی، 3/30 درصد دارای ناامنی غذایی بدون گرسنگی، 5/11 درصد دارای ناامنی غذایی با گرسنگی متوسط و 3/1 درصد خانوارها نیز دارای ناامنی غذایی با گرسنگی شدید می‌باشند. در ادامه طبقه‌بندی امنیت غذایی خانوار در دهستان موردمطالعه بر اساس سبد کالای مصرفی نشان می‌دهد که 79/40 درصد از پاسخ‌دهندگان، دارای امنیت غذایی و 21/59 درصد دارای ناامنی غذایی می‌باشند. هم‌چنین نتایج مربوط به آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تی جفت نشان می‌دهد که با افزایش فعالیت‌های غیرزراعی نیز امنیت غذایی خانوارها افزایش پیدا می‌کند، بنابراین می­توان نتیجه­گرفت که تنوع در دستیابی به منابع درآمدی غیر از بخش کشاورزی باعث افزایش دسترسی، دستیابی و ثبات در مصرف مواد غذایی و در نهایت تحقق امنیت غذایی می­شود.fa_IR
dc.format.extent667
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربت حیدریهfa_IR
dc.publisheruniversity of torbat heydariehen_US
dc.relation.ispartofراهبردهای توسعه روستاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Rural Development Strategiesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22048/rdsj.2018.53551.1541
dc.subjectناامنی غذاییfa_IR
dc.subjectتنوع فعالیت‌های اقتصادیfa_IR
dc.subjectاقتصاد روستاییfa_IR
dc.subjectشهرستان نیشابورfa_IR
dc.subjectجغرافیا و برنامه ریزی روستاییfa_IR
dc.titleبررسی نقش فعالیت‌های غیر زراعی در امنیت غذایی خانوارهای روستایی مورد مطالعه: دهستان فضل، شهرستان نیشابورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکتری جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی.fa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage51
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد