بررسی عملکرد، ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم برونتنی سیلاژ پنج رقم سورگوم علوفه ای در استان گلستان
(ندگان)پدیدآور
کاویان, عبدالهکمالی, رضایوسفی کلاریکلایی, کاظمنوبری, کریمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور تعیین ارزش غذایی و قابلیت هضم برونتنی سیلاژ پنج رقم سورگوم علوفهای شامل: (ایکریست520)، (ایکریست625)، (ایکریست623)، (ایکریست632) واسپید فید در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار انجام شده است. عملکرد ماده خشک و پروتئین خام ارقام سورگوم تعیین شد و سپس در سطلهای پلاستیکی سیلو گردید. عملکرد ماده خشک و پروتئین خام بین ارقام سورگوم سیلو نشده متفاوت بود(Pp).بیشترین میزان انرژی قابل متابولیسم در سیلاژ رقمهای ایکریست625 و ایکریست623 (بهترتیب 8/7 و6/7 مگاژول در کیلوگرم) مشاهده شد. به طورکلی، به لحاظ مصرف تازه خوری، رقم ایکریست520، به دلیل تولید ماده خشک و پروتئین زیادتر نسبت به بقیه ارقام (به ترتیب 18487 و 1400 کیلوگرم در هکتار) و رقم ایکریست625 به صورت سیلو شده، از نظر میزان انرژی قابل متابولیسم بیشتر، نسبت به بقیه ارقام، ارجحیت دارند.
کلید واژگان
سیلاژ سورگوم علوفهایانرژی قابل متابولیسم
خصوصیات سیلویی
قابلیت هضم برونتنی
شماره نشریه
125تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
مربی پژوهشی، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایرانمربی پژوهشی، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی، دانشجوی دکترای تغذیه دام، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران.
استادیار، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
استادیار، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم دامی ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
شاپا
2588-64362588-6428




