نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجابر انصاری, محمدfa_IR
dc.contributor.authorخرم‌دل, سرورfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorپیردشتی, همت‌الهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:10:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:10:03Z
dc.date.available1399-07-08T22:10:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:10:03Z
dc.date.issued2015-08-23en_US
dc.date.issued1394-06-01fa_IR
dc.date.submitted2015-05-19en_US
dc.date.submitted1394-02-29fa_IR
dc.identifier.citationجابر انصاری, محمد, خرم‌دل, سرور, قربانی, رضا, پیردشتی, همت‌اله. (1394). ارزیابی پتانسیل گرمایش جهانی برنج در الگوهای کشت اول و دوم (مطالعه موردی: شهرستان ساری). پژوهش در گیاهان زراعی, 3(1), 14-26.fa_IR
dc.identifier.issn2345-3818
dc.identifier.urihttp://rfcj.urmia.ac.ir/article_20025.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/126519
dc.description.abstractاین مطالعه با هدف بررسی پتانسیل گرمایش جهانی برنج در شرایط کشت اول و دوم در شهرستان ساری به صورت پرسشنامه­ای در سال 1393 انجام گردید. نهاده­های ورودی شامل انرژی ماشین­آلات، سوخت، کودها و سموم شیمیایی و ستاده­ها شامل کاه و کلش برنج بود. سپس با استفاده از ضرایب تبدیل نهاده­ها، پتانسیل گرمایش جهانی تعیین شد. نتایج نشان داد که پتانسیل گرمایش جهانی در الگوی کشت دوم (1187 کیلوگرم معادل CO2 در هر هکتار) 20 درصد بالاتر از کشت اول (990 کیلوگرم معادل CO2 در هر هکتار) محاسبه گردید. میزان پتانسیل گرمایش جهانی به ازای هر تن شلتوک در کشت دوم (498 کیلوگرم معادل CO2) 101 درصد کمتر از کشت اول (248 کیلوگرم معادل CO2 در هکتار) تعیین گردید. پتانسیل گرمایش جهانی بر حسب گیگاژول انرژی خارج شده در دو الگوی کشت تفاوت زیادی داشت و در کشت اول و دوم به ازای هر گیگاژول انرژی تولید شده به ترتیب برابر با 12 و 24 کیلوگرم معادل CO2  پتانسیل گرمایش جهانی ایجاد گردید. نهاده سوخت مصرفی در هر دو الگوی کاشت بیشترین پتانسیل گرمایش جهانی را ایجاد کرد و در کشت اول و دوم به ترتیب 56 و 69 درصد از پتانسیل گرمایش جهانی کل را شامل گردید. در هر دو الگوی کاشت دومین نهاده تشدیدکننده پتانسیل گرمایش جهانی کود نیتروژن بود؛ به طوری­که در کشت اول 29 درصد و در کشت دوم 16 درصد از پتانسیل گرمایشی کل را به خود اختصاص داد. سومین ورودی تشدیدکننده در هر دو الگوی کشت، حشره­کش بود که در هر دو الگو سهم شش درصدی از پتانسیل گرمایش جهانی کل را شامل شد.fa_IR
dc.format.extent522
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.publisherUrmia Universityen_US
dc.relation.ispartofپژوهش در گیاهان زراعیfa_IR
dc.relation.ispartofResearch in Field Crop Journalen_US
dc.subjectالگوی کاشتfa_IR
dc.subjectپتانسیل گرمایش جهانیfa_IR
dc.subjectحشره کشfa_IR
dc.subjectضریب تبدیل نهادهfa_IR
dc.subjectکود نیتروژنfa_IR
dc.titleارزیابی پتانسیل گرمایش جهانی برنج در الگوهای کشت اول و دوم (مطالعه موردی: شهرستان ساری)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست‌فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue1
dc.citation.spage14
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد