ارزیابی پتانسیل گرمایش جهانی برنج در الگوهای کشت اول و دوم (مطالعه موردی: شهرستان ساری)
(ندگان)پدیدآور
جابر انصاری, محمدخرمدل, سرورقربانی, رضاپیردشتی, همتالهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هدف بررسی پتانسیل گرمایش جهانی برنج در شرایط کشت اول و دوم در شهرستان ساری به صورت پرسشنامهای در سال 1393 انجام گردید. نهادههای ورودی شامل انرژی ماشینآلات، سوخت، کودها و سموم شیمیایی و ستادهها شامل کاه و کلش برنج بود. سپس با استفاده از ضرایب تبدیل نهادهها، پتانسیل گرمایش جهانی تعیین شد. نتایج نشان داد که پتانسیل گرمایش جهانی در الگوی کشت دوم (1187 کیلوگرم معادل CO2 در هر هکتار) 20 درصد بالاتر از کشت اول (990 کیلوگرم معادل CO2 در هر هکتار) محاسبه گردید. میزان پتانسیل گرمایش جهانی به ازای هر تن شلتوک در کشت دوم (498 کیلوگرم معادل CO2) 101 درصد کمتر از کشت اول (248 کیلوگرم معادل CO2 در هکتار) تعیین گردید. پتانسیل گرمایش جهانی بر حسب گیگاژول انرژی خارج شده در دو الگوی کشت تفاوت زیادی داشت و در کشت اول و دوم به ازای هر گیگاژول انرژی تولید شده به ترتیب برابر با 12 و 24 کیلوگرم معادل CO2 پتانسیل گرمایش جهانی ایجاد گردید. نهاده سوخت مصرفی در هر دو الگوی کاشت بیشترین پتانسیل گرمایش جهانی را ایجاد کرد و در کشت اول و دوم به ترتیب 56 و 69 درصد از پتانسیل گرمایش جهانی کل را شامل گردید. در هر دو الگوی کاشت دومین نهاده تشدیدکننده پتانسیل گرمایش جهانی کود نیتروژن بود؛ به طوریکه در کشت اول 29 درصد و در کشت دوم 16 درصد از پتانسیل گرمایشی کل را به خود اختصاص داد. سومین ورودی تشدیدکننده در هر دو الگوی کشت، حشرهکش بود که در هر دو الگو سهم شش درصدی از پتانسیل گرمایش جهانی کل را شامل شد.
کلید واژگان
الگوی کاشتپتانسیل گرمایش جهانی
حشره کش
ضریب تبدیل نهاده
کود نیتروژن
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه فردوسی مشهداستادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری




