تاثیر سویه های مختلف Pseudomonas بر جوانه زنی و شاخص های رشد گیاهچه لوبیا(Phaseolus vulgaris L.) در سطوح مختلف شوری
(ندگان)پدیدآور
احتشامی, سیدمحمدرضاپورابراهیمیفومنی, محیلرمضانی, حسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر سویههای مختلف Pseudomonas بر جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه لوبیا تحت شرایط تنش شوری، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دانشگاه گیلان انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل سطوح شوری (0، 5/2، 5 و 5/7 میلیموس بر سانتیمتر) و سویههای مختلف Pseudomonas،Pseudomonas fluorescens strain153, P.fluorescens strain169, P.putida strain 108, P.putida strain 4) و تیمار شاهد بدون تلقیح) بود. با افزایش سطوح شوری، درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه، وزن خشک ریشهچه و وزن خشک ساقهچه کاهش یافت، اما این کاهش در تیمارهای تلقیح با باکتری به مراتب کمتر بود. نتایج نشان داد که در سطوح شوری 5 و 5/7 میلیموس بر سانتیمتر، بذور لوبیا جوانهزنی خوبی نداشتند و تنش شوری تاثیر منفی بر ظهور گیاهچه داشت. بیشترین طول ریشهچه و ساقهچه، سرعت و درصد جوانهزنی، شاخص ویگور و ضریب آلومتریک در تیمار بدون شوری و باکتری P.putida strain 108 بهدست آمد. بهطور کلی نتایج آزمایش نشان داد که باکتریهای محرک رشد میتوانند باعث افزایش تحمل به تنش شوری در لوبیا در زمان جوانهزنی گردند.
کلید واژگان
باکتریسرعت جوانه زنی
شوری
گیاهچه
لوبیا
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلاندانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
دانشجوی کارشناسیارشد گروه زیست شناسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان




