| dc.contributor.author | ایرانی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | ارشد, موسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظریدلجو, محمدجواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T22:09:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T22:09:00Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T22:09:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T22:09:00Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-04-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-02-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ایرانی, ابراهیم, ارشد, موسی, نظریدلجو, محمدجواد. (1398). اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدندلشیز طی نگهداری در سردخانه. پژوهش های میوه کاری, 4(1), 83-94. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2538-4376 | |
| dc.identifier.uri | http://rip.urmia.ac.ir/article_120773.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/126119 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدن دلشیز طی انبارداری، آزمایشی به صورت اسپلیت در زمان بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی غلظتهای مختلف آسکوربات کلسیم (صفر، 5/2 و 5 درصد) و عامل فرعی زمانهای مختلف انبارداری (90، 150 و 210 روز) بود. نتایج بیانگر افزایش معنیدار ماده جامد محلول کل، شاخص قهوهای شدن، تولید اتیلن و کاهش معنیدار محتوای فنل کل، ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه و ماندگاری میوه با افزایش زمان نگهداری بود. با افزایش غلظت آسکوربات کلسیم، اسیدیته کل، استحکام بافت میوه و ماندگاری میوه افزایش و تولید اتیلن کاهش معنیداری داشت. اثر متقابل آسکوربات کلسیم در زمان انبارداری بر محتوای فنل کل و اتیلن میوه معنیداری بود. مقدار اتیلن میوه در نتیجه تیمار با هر سطح از غلظت آسکوربات کلسیم کاهش یافت ولی با افزایش زمان نگهداری، روندی افزایشی داشت. بیشترین مقدار اتیلن تولیدی (06/3 میکرولیتر در کیلوگرم در ساعت) مربوط به میوههای سیب شاهد در روز 210 نگهداری بود. براساس نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که آسکوربات کلسیم با کُندکردن فرآیند رسیدن و تولید اتیلن، سبب افزایش ماندگاری میوه سیب گلدن دلشیز طی نگهداری گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 716 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.publisher | Urmia University | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های میوه کاری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research in Pomology | en_US |
| dc.subject | اتیلن | fa_IR |
| dc.subject | آسکوربات کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | سیب | fa_IR |
| dc.subject | فنل کل | fa_IR |
| dc.subject | ماندگاری | fa_IR |
| dc.title | اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدندلشیز طی نگهداری در سردخانه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 4 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 83 | |
| dc.citation.epage | 94 | |