نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorایرانی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorارشد, موسیfa_IR
dc.contributor.authorنظری‌دلجو, محمدجوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:09:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:09:00Z
dc.date.available1399-07-08T22:09:00Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:09:00Z
dc.date.issued2019-04-21en_US
dc.date.issued1398-02-01fa_IR
dc.date.submitted2019-04-27en_US
dc.date.submitted1398-02-07fa_IR
dc.identifier.citationایرانی, ابراهیم, ارشد, موسی, نظری‌دلجو, محمدجواد. (1398). اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدن‌دلشیز طی نگهداری در سردخانه. پژوهش های میوه کاری, 4(1), 83-94.fa_IR
dc.identifier.issn2538-4376
dc.identifier.urihttp://rip.urmia.ac.ir/article_120773.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/126119
dc.description.abstractبه ­منظور بررسی اثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدن دلشیز طی انبارداری، آزمایشی به صورت اسپلیت در زمان بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی غلظت­های مختلف آسکوربات کلسیم (صفر، 5/2 و 5 درصد) و عامل فرعی زمان­های مختلف انبارداری (90، 150 و 210 روز) بود. نتایج بیانگر افزایش معنی­دار ماده جامد محلول کل، شاخص قهوه­ای شدن، تولید اتیلن و کاهش معنی­دار محتوای فنل کل، ویتامین ث، اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه و ماندگاری میوه با افزایش زمان نگهداری بود. با افزایش غلظت آسکوربات کلسیم، اسیدیته کل، استحکام بافت میوه و ماندگاری میوه افزایش و تولید اتیلن کاهش معنی­داری داشت. اثر متقابل آسکوربات کلسیم در زمان انبارداری بر محتوای فنل کل و اتیلن میوه معنی­داری بود. مقدار اتیلن میوه در نتیجه تیمار با هر سطح از غلظت آسکوربات کلسیم کاهش یافت ولی با افزایش زمان نگهداری، روندی افزایشی داشت. بیشترین مقدار اتیلن تولیدی (06/3 میکرولیتر در کیلوگرم در ساعت) مربوط به میوه­های سیب شاهد در روز 210 نگهداری بود. براساس نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که آسکوربات کلسیم با کُندکردن فرآیند رسیدن و تولید اتیلن، سبب افزایش ماندگاری میوه سیب گلدن دلشیز طی نگهداری گردید.fa_IR
dc.format.extent716
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.publisherUrmia Universityen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های میوه کاریfa_IR
dc.relation.ispartofResearch in Pomologyen_US
dc.subjectاتیلنfa_IR
dc.subjectآسکوربات کلسیمfa_IR
dc.subjectسیبfa_IR
dc.subjectفنل کلfa_IR
dc.subjectماندگاریfa_IR
dc.titleاثر آسکوربات کلسیم بر تغییرات کیفی میوه سیب رقم گلدن‌دلشیز طی نگهداری در سردخانهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی‌ارشد گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue1
dc.citation.spage83
dc.citation.epage94


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد