• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 31, شماره 121
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 31, شماره 121
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تاثیر عصاره گیاه آنیسون(Pimpinella anisum L.) و گلپر(Heracleum persicum) در مقایسه با اکسی‌تتراسایکلین و پروبیوتیک پریمالاک بر پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی ایلئوم و خصوصیات مورفولوژیکی تهی‌روده جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    همتی, مجیدفخرایی, جعفریعقوبفر, اکبرمنصوری یاراحمدی, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.854 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این آزمایش تعیین اثرات عصاره‌های گیاهان آنیسون و گلپر(mg/kg 200) در مقایسه با آنتی‌بیوتیک اکسی‌تتراسایکلین(mg/kg 200) و پروبیوتیک پریمالاک(mg/kg 100)بر پاسخ ایمنی، جمعیت میکروبی ایلئوم و خصوصیات مورفولوژیکی تهی‌روده جوجه‌های گوشتی بود. تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به پنج تیمار آزمایشی اختصاص داده شدند. هر تیمار شامل 4 تکرار و هر تکرار دارای 20 قطعه جوجه یک روزه بود. ارزیابی پاسخ ایمنی جوجه‌ها به کمک تزریق سوسپانسیون 5 درصد گلبول قرمز گوسفند(SRBC)، بررسی جمعیت میکروبی روده با برداشتن محتویات ایلئوم پرنده‌ها و بررسی خصوصیات مورفولوژیکی روده با بریدن قسمت میانی تهی‌روده پس از کشتار صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان دادند که تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی‌داری بر عیار آنتی‌بادی علیه SRBC نداشتند. فراوانی هتروفیل‌ها و نسبت هتروفیل به لنفوسیت، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی عصاره گیاهان آنیسون و گلپر کاهش معنی‌داری نشان دادند(05/0>P). جمعیت کل باکتری‌های هوازی، اشریشیاکلی و کلی‌فرم‌ها تحت تاثیر عصاره گیاه گلپر کاهش معنی‌داری داشتند(05/0>P). کلیه تیمارهای حاوی افزودنی در مقایسه با تیمار شاهد سبب افزایش معنی‌داری در ارتفاع پرزهای تهی‌روده شدند(05/0>P). نسبت طول پرز به عمق کریپت در پرزهای تهی‌روده توسط تیمارهای حاوی عصاره گیاه آنیسون و گلپر به طور معنی‌داری افزایش یافت(05/0>P). به طور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان دادند که استفاده از عصاره گیاه آنیسون و گلپر به میزان 200 میلی‌گرم در هر کیلوگرم جیره ممکن است باعث بهبود پاسخ ایمنی، کاهش جمعیت میکروبی مضر ایلئوم و بهبود خصوصیات مورفولوژیکی تهی‌روده جوجه های گوشتی شود.
    کلید واژگان
    عصاره آنیسون
    عصاره گلپر
    آنتی‌بیوتیک
    پروبیوتیک
    جوجه‌های گوشتی

    شماره نشریه
    121
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
    استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.
    استاد پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2018.115546.1538
    https://asj.areeo.ac.ir/article_118648.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12565

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب