تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته و تأثیر تغذیه آن بر گوارشپذیری و فراسنجههای خونی گوسفند کرمانی
(ندگان)پدیدآور
اسماعیلی سیرچی, نعمتدیانی, امیدطهماسبی, رضاشریفی حسینی, محمد مهدیخضری, امیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق بهمنظور تعیین ارزش غذایی پوشش مغز پسته (testa) و بررسی تأثیر تغذیه آن بر گوارشپذیری مواد مغذی و فراسنجههای خونی در گوسفند انجام گردید. ترکیب شیمیایی پوشش مغز پسته بهروش آزمایشگاهی و ارزش غذائی آن با استفاده از روش آزمون تولید گاز تعیین شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی، این فرآورده فرعی در 4 سطح جایگزین سبوس گندم در جیره گوسفند گردید. جیرههای آزمایشی شامل جیره: 1) شاهد (جیره بدون پوشش مغز پسته)، 2) حاوی 5 درصد پوشش مغز پسته، 3) حاوی 10 درصد پوشش مغز پسته و 4) حاوی 15 درصد پوشش مغز پسته بودند. از 4 رأس گوسفند نر کرمانی بالغ (2 ± 54 کیلوگرم) در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. میانگین درصد ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، الیاف نامحلول در شویندههای خنثی و اسیدی و ماده آلی پوشش مغز پسته بهترتیب 97/90، 35/19، 09/20، 14/45، 72/40 و 78/93 بهدست آمد. انرژی قابل متابولیسم پوشش مغز پسته 71/3 مگاکالری در کیلوگرم تخمین زده شد. مصرف ماده خشک در حیوانات تحت تأثیر سطح پوشش مغز پسته قرار نگرفت. افزودن پوشش مغز پسته منجر به افزایش گوارشپذیری چربی خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی جیرههای آزمایشی گردید، همچنین غلظت پروتئین تام و تریگلیسرید خون گوسفندان افزایش و نیتروژن اورهای خون کاهش یافت (05/0P
کلید واژگان
پوشش مغز پستهارزش غذایی
گوارشپذیری
فراسنجههای خون
شماره نشریه
120تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرماناستاد بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان.
دانشیار بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان
دانشیار بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، داشگاه شهید باهنر کرمان
شاپا
2588-64362588-6428




