• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 22, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 22, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه گذشته‌نگر ارتباط بین درجه‌بندی پاکیزگی بدن و میزان شیوع بیماری درماتیت انگشتی پاپیلوماتوز در گاو شیری

    (ندگان)پدیدآور
    نوروزیان, ایرجنوری, محسنباهنر, علی رضاکربلایی سید جواد, سید محمدرادگهر, آی جمال
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.491 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه گذشته‌نگر ثبت یافته‌های درماتیت انگشتی پاپیلوماتوز بر روی 2932 رأس گاو شیری در 75 دامپروری مورد استفاده قرار گرفت و یک سیستم ساده ارزیابی برای پاکیزگی گاو جهت تعیین این نکته که آیا درجه بندی بهداشتی ارتباط معنی داری را با موارد PDD دارد، بکارگرفته شد. غربالگری گاوان مبتلا به درماتیت انگشتی پاپیلوماتوز در محل شیردوشی با استفاده از روش ریزش آب سرد بر روی اندام‌های حرکتی صورت گرفته و تائید متعاقب جراحات با معاینه گاوان مقید شده در بوکس اصلاح سم، روش انتخاب موارد بیماری (به منظور تخمین میزان شیوع بیماری) در هر گله بود. در هر گاو به منظور درجه‌بندی پاکیزگی گاو از سیستم اصلاح شده درجه‌بندی بهداشتی توسط Chiappini و همکاران استفاده شد بطوری‌که در پنج ناحیه بدن، قسمت فوقانی دم، سطح جانبی ران، سطح شکمی دیوارۀ حفرۀ بطنی، پستان و قسمت پائینی اندام‌های حرکتی خلفی درجه‌بندی بر مبنای یک تا پنج در نظر گرفته شد، درجه یک به خیلی تمیز و درجه پنج به خیلی کثیف اختصاص یافت. جهت ارزیابی تکرار پذیری، دقت و آسانی بکار بردن درجه‌بندی بهداشتی سه نفر ارزیاب آموزش دیده درجه بندی بهداشتی را در پنج ناحیه و بطور مستقل بر روی 2932 رأس گاو اجرا نموده و ارزیابی صورت پذیرفت. محاسبه ضریب همبستگی جهت مشخص نمودن این نکته که آیا درجه بندی بهداشتی با میزان شیوع درماتیت انگشتی پاپیلوماتوز ارتباط معنی‌داری دارد یا خیر صورت گرفت. مدل شیب خط برای این منظور طراحی و میزان شیوع بیماری در هر گله به عنوان متغیر وابسته و درجه بندی بهداشتی به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده و ارزش 05/0 ≤ P جهت تعیین معنی دار بودن این همبستگی بکار برده شد. میانگین ضریب همبستگی برای درجه‌بندی بهداشتی انجام شده توسط سه ارزیاب 924/0 برآورد گردید. درجه‌بندی بهداشتی برای نواحی فوقانی دم، سطح جانبی ران، سطح جانبی شکم و پستان هیچگونه ارتباط معنی‌داری را با PDD نشان نداده ولی درجه‌بندی بهداشتی برای قسمت پائین اندام های حرکتی و ترکیب آن با درجه‌بندی برای پستان همبستگی معنی‌داری را با میزان شیوع بیماری نشان می‌دهد، بدین معنی که با افزایش درجه بندی بهداشتی در این ناحیه میزان شیوع بیماری نیز افزایش می‌یابد. نتایج این مطالعه نشان داد که با توجه به تکرارپذیری دقت و استفاده آسان از درجه بندی بهداشتی (پاکیزگی) می‌توان از این سیستم بهره برد ولی باید در نظر داشت که فقط درجه بندی بهداشتی قسمت‌های پائین اندام‌های حرکتی همبستگی معنی داری را بامیزان شیوع بیماری PDD  در گله با خود به همراه دارد.

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2009-09-23
    1388-07-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه پژوهشی دامپزشکی اتابک
    گروه پژوهشی دامپزشکی اتابک
    گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
    گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران‌
    دانش آموخته دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران‌

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://vj.areeo.ac.ir/article_101173.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1250

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب