تأثیر به کارگیری عصاره آویشن شیرازی و تغییرات چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
نوبخت, مریمدرمانی کوهی, حسنمحیطی اصلی, مازیارنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دورهای و در پایان دورهای آغازین، رشد و پایانی اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش (روز 42) از گوشت ناحیه ران 2 قطعه جوجه کشتار شده نمونهگیری انجام و ذخیرهسازی نمونهها به مدت 45 و90 روز در دمای فریزر (20- درجه سانتیگراد) صورت گرفت. جهت اندازه گیری ثبات اکسیداتیو نمونههای گوشت ناحیه ران، از میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) استفاده شد. در تمامی دورهها، جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0P) و افزایش غیر معنیدار در غلظلت سوپراکسید دیسموتاز شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از چربی جیرهای و عصاره آویشن شیرازی به ترتیب منجر به بهبود در عملکرد جوجهها و کاهش میزان اکسیداسیون و افزایش کیفیت گوشت در طی ذخیرهسازی شد.
کلید واژگان
کلمات کلیدی: ثبات اکسیداتیو گوشتجوجههای گوشتی
چربی
عملکرد
عصاره آویشن شیرازی
شماره نشریه
117تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلاندانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
شاپا
2588-64362588-6428




