مقایسه غلظت های مختلف زرده تخم مرغ و لستین سویا بر عملکرد اسپرم بز مرخز
(ندگان)پدیدآور
ناییجیان, حمید رضاصادقی پناه, حسنمسعودی, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق با هدف بررسی اثر آنتی اکسیدانی غلظتهای مختلف زرده تخم مرغ (5، 10، 15 و 20 درصد) و لستین (1، 5/1 و 2درصد) بر فراسنجههای اسپرم بز مرخز پس از فرآیند انجماد- یخ گشایی انجام شد. نمونههای منی توسط واژن مصنوعی از 4 راس بز نر بالغ، هفته ای 2 بار جمع آوری شد. نمونههای منی رقیق شده در معرض بخار ازت منجمد و در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شد و سپس یخ گشایی پایوتهای حاوی اسپرم در آب گرم 37 درجه سانتیگراد انجام شد. تحرک کل و تحرک پیشرونده اسپرم با کمک سامانه آنالیز رایانهای اسپرم اندازهگیری شد. سلامت غشا، درصد اسپرمهای زنده، مورفولوژی اسپرمها و غلظت مالوندیآلدهاید بعد از فرآیند یخگشایی اندازهگیری شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که رقیقکننده حاوی 15 درصد زرده و 5/1 درصد لستین موجب بهبود در میزان تحرک، تحرک پیشرونده و اسپرمهای زنده نسبت به سایر سطوحها شد (05/0P). مطابق با نتایج این پژوهش به نظر میرسد که استفاده از 15 درصد زرده در رقیق کنندههای بر پایه حیوانی و 5/1 درصد لستین در رقیق کنندههای بر پایه گیاهی بز مرخز باعث بهبود معنیدار فراسنجه های اسپرم از جمله تحرک و درصد اسپرمهای زنده میشود.
کلید واژگان
اسپرمانجماد
لستین
زرده تخم مرغ
شماره نشریه
116تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهراناستادیار موسسه تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران
شاپا
2588-64362588-6428




