اثر سطوح مختلف پودر دارچین و آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، وزن اندام های داخلی و ویژگی های لاشۀ جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر دارچین و آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول بر صفات عملکرد و خصوصیات لاشۀ جوجههای گوشتی با 200 قطعه جوجۀ یکروزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار(پن) و 10 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیرۀ پایه و سطوح مختلف پودر دارچین(3/0،4/0 و5/0 درصد) همراه با آنتیبیوتیک فلاووفسفولیپول بود. خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک و ویژگیهای لاشه اندازهگیری شدند. تفاوت معنیداری برای مصرف خوراک در دورۀ رشد بین تیمارهای آزمایشی مشاهده گردید(05/0>P) و جوجههای تغذیه شده با دو سطح 4/0 و 5/0 درصد پودر دارچین، مصرف خوراک بیشتری در مقایسه با تیمارهای شاهد و آنتیبیوتیک داشتند. تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی برای افزایش وزن خوراک و ضریب تبدیل خوراک در دورههای مختلف مشاهده نشد(05/0P). نتایج این آزمایش نشان داد که اگرچه مکملسازی دارچین به جیره تأثیری بر عملکرد جوجههای گوشتی ندارد، ولی افزودن 5/0 درصد پودر دارچین به جیره باعث کاهش معنیدار چربی حفرۀ شکمی جوجههای گوشتی میگردد و لذا میتواند یکی از عوامل مؤثر در بهبود کیفیت گوشت پرنده باشد.
کلید واژگان
افزایش وزنضریب تبدیل خوراک
چربی حفرة بطنی
کیفیت گوشت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University




