اثر غلظت مواد مغذی جیره روی عملکرد رشد، اجزای لاشه و خصوصیات منحنی رشد جوجه بلدرچینهای ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
احدی, سعیددرمانی کوهی, حسنقوی حسین زاده, نویدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این آزمایش 1032 قطعه جوجه بلدرچینژاپنی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی شامل 4 تیمار و هر تیمار در 3 تکرار به واحدهای آزمایشی اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره با غلظت پایین مواد مغذی (در سطح 95 درصد پیشنهاد (1994) NRC)، 2- جیره با غلظت در سطح پیشنهاد (1994) NRC و 3، 4- به ترتییب جیرههای با غلظت 5 و 10 درصد بیشتر از سطح پیششنهادی (1994) NRC. افزایش در غلظت مواد مغذی منجربه بهبود در افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک شد. بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در تیمار جیرهای 10 درصد بیشتر از سطح پیشنهادی (1994) NRC حاصل شد. مصرف خوراک منحصراً در دوره آغازین آزمایش تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار گرفت، به طوریکه جوجه بلدرچینهای با غلظت پایین مواد مغذی خوراک مصرفی کمتری را در مقایسه با سایر گروهها از خود نشان دادند.به استثناء اوزان نسبی ران، پانکراس و سنگدان، سایر صفات مرتبط با لاشه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. غلظت مواد مغذی جیره روی خصوصیات منحنی رشد جوجه بلدرچینهای ژاپنی تاثیرگذار بود، به طوریکه افزایش در غلظت منجر به افزایش در وزن بلوغ و ثابت نرخ رشد تخمینی توسط مدل رشدی گمپرتز شد که مؤید نتایج محققین قبل در خصوص ارتباط مستقیم بین اثرات محیطی با خصوصیات منحنی رشد جوجه بلدرچینهای ژاپنی است. لذا، به دلیل تاثیرپذیری منحنی رشد از شرایط تغذیهای متفاوت، بررسی بیشتر روی منحنیهای رشد جوجه بلدرچینهای پرورش یافته در شرایط تغدیهای خاص به منظور انتخاب بهترین دامهای مولد پیشنهاد می شود.
کلید واژگان
جوجه بلدرچین ژاپنیعملکرد
خصوصیات لاشه
منحنی رشد
مدل گمپرتز
شماره نشریه
113تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه گیلان، رشت، ایران.دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
شاپا
2588-64362588-6428




