اثر سطوح مختلف اسیدهای آمینه جیره در سنین ابتدایی و نوع تلاقی بر صفات عملکردی، وزن اندامهای ایمنی و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجههای گوشتی سویه آرین
(ندگان)پدیدآور
عابدی, سعیدعلی اکبرپور, حمیدرضایوسفی کلاریکلایی, کاظمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش با هدف بررسی اثر کاهش میزان اسیدهای آمینه جیره (پیشنهاد آرین و ۶ درصدکمتر از آن تا 25 روزگی) و نوع تلاقی (کلاسیک و جدید) روی صفات عملکردی و برخی خصوصیات سیستم ایمنی جوجههای گوشتی آرین انجام شد. تعداد 500 قطعه جوجه یک روزه مخلوط از دو جنس در قالب یک طرح آماری فاکتوریل با 4 گروه آزمایشی و 5 تکرار برای هر گروه طی مدت 44 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. میزان اسیدهای آمینه جیره با توجه به میزان لیزین قابل هضم محاسبه شد. در روزهای 21 و 42 از ورید بال 2 جوجه (نر و ماده) از هر پن خونگیری و سلول های هتروسیت و لنفوسیت شمارش شد. صفات عملکردی در سنین مختلف و وزن اندام های ایمنی در 44 روزگی اندازه گیری شد. در این آزمایش مصرف خوراک در 18 روزگی و ضریب تبدیل خوراک در 18 و 25 روزگی تحت تاثیر کاهش میزان اسیدهای آمینه جیره، افزایش یافت (05/0 p
کلید واژگان
جوجههای گوشتیعملکرد
نسبت هتروفیل به لنفوسیت
اسیدهای آمینه
آرین
شماره نشریه
113تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکترای حرفه ای - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، گروه دامپزشکی، بابل، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، گروه دامپزشکی، بابل
استادیار بخش علوم دامی مرکز تحقیقات،آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،گرگان، ایران.
شاپا
2588-64362588-6428




