اثر انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغهای تخمگذار بومی استان مازندران
(ندگان)پدیدآور
مهدی زاده, سعیدابراهیمی محمودآباد, سیدروح الهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم (2750، 2900 و 3050 کیلوکالری در کیلوگرم) و سطوح مختلف پروتئین خام (13، 15 و 17 درصد) جیره، بر عملکرد مرغهای تخمگذار بومی استان مازندران در مرحله ی اول تخمگذاری انجام شد. به این منظور تعداد270 قطعه مرغ تخمگذار بومی با سن 24 هفته انتخاب و در قالب یک طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 در طول دوره 90 روزه مورد آزمایش قرار گرفتند. درصد تخمگذاری و مقدار خوراک مصرفی تحت تاثیر معنی دار سطوح مختلف انرژی قرار گرفت (05/0 >(P؛ به طوری که با افزایش سطح انرژی جیره درصد تخمگذاری و مقدار خوراک مصرفی کاهش یافت. ولی سطوح مختلف انرژی جیره تأثیری معنی داری بر وزن پایانی، وزن تخم مرغ، ضریب تبدیل خوراک و درصد جوجه درآوری نداشت (05/0 (P؛ به طوری که با افزایش سطح انرژی جیره درصد تخمگذاری و مقدار خوراک مصرفی کاهش یافت. ولی سطوح مختلف انرژی جیره تأثیری معنی داری بر وزن پایانی، وزن تخم مرغ، ضریب تبدیل خوراک و درصد جوجه درآوری نداشت (05/0 (P؛ به طوری که با افزایش سطح پروتئین خام جیره از 13 به 17 درصد، درصد تخمگذاری به میزان 9/12 درصد افزایش یافت. اثر متقابل سطوح مختلف انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام بر هیچ یک از صفات عملکردی در کل دوره اثر معنیدار نشان نداد (05/0P>). لذا بر پایه نتایج این آزمایش، جیره حاوی سطح 2900 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم جیره و پروتئین خام 15 درصد جهت تغذیه مرغهای تخمگذار بومی مازندران در مرحلهی اول تخمگذاری توصیه میشود.
کلید واژگان
انرژی قابل متابولیسمپروتئین خام
تولید تخم مرغ
مرغهای بومی
کیفیت تخم مرغ
شماره نشریه
111تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.گروه علوم دامی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2588-64362588-6428




