• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 29, شماره 111
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 29, شماره 111
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر زرده‌های تخم پرندگان مختلف در رقیق‌کننده تریس بر کیفیت منی قوچ عربی در شرایط مایع

    (ندگان)پدیدآور
    شمسی گزافی, شهراممموئی, مرتضیطباطبایی وکیلی, صالحمیرزاده, خلیل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    926.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به‌منظور مقایسه اثر محافظتی زرده تخم شش گونه پرنده [مرغ صنعتی (Gallus Gallus)، مرغ محلی (Gallus Gallus domesticus)، اردک (Anatidae anas platyrhynchos)، غاز (Anatidae anser)، بلدرچین (Coturmix japonica) و قرقاول (Phasianus Colchicus)] برای محافظت اسپرم قوچ عربی در چهار زمان (یک، شش، 12 و 24 ساعت) ذخیره‌سازی منی در شرایط مایع (C°5)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار (زردهای ‌تخم 6 پرنده) و هشت تکرار انجام شد. نمونه‌های منی از ۱۰ رأس قوچ نژاد عربی با شرایط سنی دو تا سه سال به‌طور هفتگی به مدت هشت هفته در فصل تولیدمثلی با استفاده از دستگاه شوک الکتریکی جمع‌آوری و نمونه‌های منی باهم مخلوط شدند. نمونه‌های منی با رقیق‌کننده تریس حاوی تیمارهای زرده‌تخم پرندگان مختلف (14 درصد) آمیخته، سپس درصد تحرک، زنده‌مانی و ناهنجاری‌های مورفولوژیکی اسپرم در چهار زمان پس از مخلوط کردن منی با رقیق‌کننده ارزیابی شد. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از زرده تخم‌ اردک، مرغ محلی و غاز، اثر مثبتی بر کاهش درصد تحرک و زنده‌مانی اسپرم طی نگهداری در زمان چهارم (24 ساعت) داشت (0/05
    کلید واژگان
    زرده تخم
    درصد تحرک
    زنده‌مانی
    کیفیت اسپرم
    ناهنجاری‌های مورفولوژیکی

    شماره نشریه
    111
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکدة علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
    دانشیارگروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ایران

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2016.106924
    https://asj.areeo.ac.ir/article_106924.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12369

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب