اثر اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) بر عملکرد و میکروفلور روده جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
روستائی علی مهر, محمدعزیزی, هاجرحقیقیان رودسری, محمودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر اسانس گیاه مرزه بر عملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجههای گوشتی، آزمایشی با 192 قطعه جوجه یک روزه انجام شد. جوجهها در روز ششم به 16 گروه (12 قطعه ای) تقسیم شدند و 4 گروه برای هر تیمار در نظر گرفته شد. اسانس مرزه از روز ششم تا 42 روزگی به مقدار صفر (شاهد، Es0)، ppm 50(Es50)، ppm 100 (Es100) و ppm 150 (Es150) در آب آشامیدنی اضافه شد. یک پرنده از هر گروه در روزهای 18، 28 و 38 ذبح شد و از محتویات ایلئوسکال نمونه برداشت شد. تعداد پرگنههای (CFU/g) باکتریهای اشریشیاکلی، کلیفرم و لاکتوباسیلوس نمونهها تعیین شدند. نتایج نشان دادند در کل دوره پرورش تیمار شاهد واجد بیشترین مصرف خوراک روزانه (13/122)، کمترین افزایش روزانه (36/60) و بیشترین ضریب تبدیل خوراک (02/2) بود (05/0P). تیمارهای Es150  و Es0به ترتیب واجد بیشترین (06/75) و کمترین (75/64) درصد وزن لاشه بودند (05/0P
کلید واژگان
جوجه گوشتیعملکرد
میکروفلور روده
Satureja hortensis
شماره نشریه
108تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلاندانشجو کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
استادیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
شاپا
2588-64362588-6428




