نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوبخت, علیfa_IR
dc.contributor.authorضیایی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorصفامهر, علی رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:04:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:04:11Z
dc.date.available1399-07-08T17:04:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:04:11Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-05-09en_US
dc.date.submitted1392-02-19fa_IR
dc.identifier.citationنوبخت, علی, ضیایی, سعید, صفامهر, علی رضا. (1394). بررسی اثر چند مولتی آنزیم و سطح مواد مغذّی جیره بر عملکرد و صفات لاشة جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 28(106), 197-208. doi: 10.22092/asj.2015.101360fa_IR
dc.identifier.issn2588-6436
dc.identifier.issn2588-6428
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.101360
dc.identifier.urihttps://asj.areeo.ac.ir/article_101360.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12280
dc.description.abstractاین آزمایش به منظور ارزیابی اثرات مکمل‌های آنزیمی و سطوح مواد مغذّی در جیره بر عملکرد و کیفیت لاشه در جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزۀ سویۀ راس­ 308 (مخلوط نر و ماده) به صورت فاکتوریل 4×2 شامل دو سطح مواد مغذّی (توصیة کاتالوگ سویة راس­308 و 5 درصد کمتر از توصیة کاتالوگ سویة راس 308) و سه مولتی‌‌آنزیم تجاری (سافیزیم، کمین، کمبو و جیرة بدون آنزیم)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه جوجه) از سن 10 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که در دوره‌های آغازین، رشد و کل دوره، کاهش 5 درصدی سطح مواد مغذّی جیره نسبت به توصیة کاتالوگ سویة راس 308، اثرات سوئی بر عملکرد جوجه‌ها نداشت ولی باعث افزایش درصد چربی بطنی گردید. استفاده از مکمل‌های آنزیمی در دورة آغازین نسبت به شاهد موجب بهبود عملکرد گردید در حالی که در دوره‌های رشد و کل، این اثرات مشاهده نگردید. مکمل‌های آنزیمی، اثرات معنی‌‌داری بر صفات لاشه نداشتند (05/0P>). اثرات متقابل معنی‌‌داری بین سطح مواد مغذّی و مکمل‌های آنزیمی در خصوص عملکرد و صفات لاشة جوجه‌ها مشاهده نگردید. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که کاهش 5 درصدی مواد مغذّی جیرة جوجه‌های گوشتی نسبت به توصیة کاتالوگ سویة راس­308 اثرات سوئی بر عملکرد نداشته و تنها موجب افزایش چربی بطنی می‌شود و استفاده از مکمل‌های آنزیمی مختلف نتوانست اثرات مثبتی بر عملکرد نهایی جوجه‌ها داشته باشدfa_IR
dc.format.extent1002
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofعلوم دامی (پژوهش و سازندگی)fa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Sciences Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.101360
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.subjectپروتئین خامfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectمکمل آنزیمیfa_IR
dc.titleبررسی اثر چند مولتی آنزیم و سطح مواد مغذّی جیره بر عملکرد و صفات لاشة جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغهfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغهfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغهfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue106
dc.citation.spage197
dc.citation.epage208


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد