| dc.contributor.author | نوبخت, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ضیایی, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفامهر, علی رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:04:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:04:11Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:04:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:04:11Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-05-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-02-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نوبخت, علی, ضیایی, سعید, صفامهر, علی رضا. (1394). بررسی اثر چند مولتی آنزیم و سطح مواد مغذّی جیره بر عملکرد و صفات لاشة جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 28(106), 197-208. doi: 10.22092/asj.2015.101360 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.101360 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_101360.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12280 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات مکملهای آنزیمی و سطوح مواد مغذّی در جیره بر عملکرد و کیفیت لاشه در جوجههای گوشتی انجام گرفت. تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزۀ سویۀ راس 308 (مخلوط نر و ماده) به صورت فاکتوریل 4×2 شامل دو سطح مواد مغذّی (توصیة کاتالوگ سویة راس308 و 5 درصد کمتر از توصیة کاتالوگ سویة راس 308) و سه مولتیآنزیم تجاری (سافیزیم، کمین، کمبو و جیرة بدون آنزیم)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه جوجه) از سن 10 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که در دورههای آغازین، رشد و کل دوره، کاهش 5 درصدی سطح مواد مغذّی جیره نسبت به توصیة کاتالوگ سویة راس 308، اثرات سوئی بر عملکرد جوجهها نداشت ولی باعث افزایش درصد چربی بطنی گردید. استفاده از مکملهای آنزیمی در دورة آغازین نسبت به شاهد موجب بهبود عملکرد گردید در حالی که در دورههای رشد و کل، این اثرات مشاهده نگردید. مکملهای آنزیمی، اثرات معنیداری بر صفات لاشه نداشتند (05/0P>). اثرات متقابل معنیداری بین سطح مواد مغذّی و مکملهای آنزیمی در خصوص عملکرد و صفات لاشة جوجهها مشاهده نگردید. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که کاهش 5 درصدی مواد مغذّی جیرة جوجههای گوشتی نسبت به توصیة کاتالوگ سویة راس308 اثرات سوئی بر عملکرد نداشته و تنها موجب افزایش چربی بطنی میشود و استفاده از مکملهای آنزیمی مختلف نتوانست اثرات مثبتی بر عملکرد نهایی جوجهها داشته باشد | fa_IR |
| dc.format.extent | 1002 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.101360 | |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین خام | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | مکمل آنزیمی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر چند مولتی آنزیم و سطح مواد مغذّی جیره بر عملکرد و صفات لاشة جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 106 | |
| dc.citation.spage | 197 | |
| dc.citation.epage | 208 | |