• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی صدرا
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی صدرا
    • دوره 3, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر ضد باکتریایی عصارههای آبی و الکلی دانه زیره سبز (Cuminum cyminum L.) بر برخی از باکتریهای بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    معتمدی فر, محمدهاشمی زاده, زهراحقیقتی, غزالهیوسفی اوروند, ارشیدصدیق, هادی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: باگسترش روزافزون مقاومت دارویی در باکتری‌ها و عوارض جانبی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، تهیه داروهای جدید از گیاهان دارویی مورد توجه محققان قرارگرفته است. مطالعات متعددی تاثیر ضدباکتریایی عصاره گیاهان دارویی ازجمله زیره سبز را به اثبات رسانده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر آنتی‌باکتریال عصاره زیره سبز (Cuminum cyminum L.) بر برخی از باکتری‌های بیماری‌زا درشرایط آزمایشگاهی بود.مواد و روش: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی عصاره آبی و الکلی زیره سبز از دانه آن استخراج گردید. با استفاده از روش انتشار در دیسک و تعیین حداقل غلظت مهاری به روش میکرو براث دایلوشن، عملکرد ضد باکتریایی عصاره بر روی چند سویه باکتریایی استاندارد بررسی شد و با نتایج حساسیت باکتری ها به دو آنتی بیوتیک پنی سیلین و آمیکاسین مقایسه گردید.یافته‌ها: عصاره آبی و الکلی زیره سبز باعث مهار رشدStaphylococcus aureus  حساس به متی‌سیلین (ATCC 25923) شد و قطر هاله مهار رشد آن از 22-10 و 22-14میلیمتر  و در مورد استافیلوکوک مقاوم به متی‌سیلین ((ATCC 700698 از 23-13 و 13-11 میلی‌متر به ترتیب برای عصاره الکلی و آبی متغیر بود. این عصاره‌ها بر سایر باکتری‌های مورد بررسی بی‌اثر بودند.MIC  عصاره الکلی برای هر دو نوع استافیلوکوک‌های استاندارد مقاوم و حساس به متی‌سیلین4/35±75 میلی‌گرم به ازای هر میلی‌لیتر تعیین گردید.بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به مشاهده اثر ضدباکتریایی عصاره آبی و الکلی زیره سبز بر استافیلوکوک آرئوس، بررسی بیشتر بر عصاره‌های آن جهت در درمان عفونت‌های ناشی از این باکتری توصیه می‌گردد.
    کلید واژگان
    زیره سبز
    عصاره آبی
    عصاره الکلی
    خاصیت ضد باکتریایی
    استافیلوکوکوس آرئوس

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-12-22
    1393-10-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شیراز
    Shiraz University of Medical Sciences

    شاپا
    2322-4339
    URI
    https://smsj.sums.ac.ir/article_44049.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122385

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب