نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبهدانی, محمدعلیfa_IR
dc.contributor.authorزمانی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorفلاحی, حمید رضاfa_IR
dc.contributor.authorسیاری زهان, محمدحسنfa_IR
dc.contributor.authorصمدزاده, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:58:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:58:23Z
dc.date.available1399-07-08T21:58:23Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:58:23Z
dc.date.issued2017-06-22en_US
dc.date.issued1396-04-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-16en_US
dc.date.submitted1395-03-27fa_IR
dc.identifier.citationبهدانی, محمدعلی, زمانی, غلامرضا, فلاحی, حمید رضا, سیاری زهان, محمدحسن, صمدزاده, علیرضا. (1396). ارزیابی خصوصیات رشدی بنه‌های دختری زعفران تحت تأثیر نظام‌های کشاورزی رایج و ارگانیک. علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 5(2), 133-147. doi: 10.22048/jsat.2016.40887fa_IR
dc.identifier.issn2383-1529
dc.identifier.issn2383-2142
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22048/jsat.2016.40887
dc.identifier.urihttp://saffron.torbath.ac.ir/article_40887.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122185
dc.description.abstractدر زراعت زعفران، تولید و استفاده از بنه­های مادریِ دارای وزن مناسب یکی از مهم­ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان گلدهی گیاه می­باشد. در همین راستا این تحقیق با هدف بررسی تأثیر نظام­های مختلف کم­نهاده، متوسط نهاده و پرنهادة ارگانیک و رایج بر رشد بنه­های دختری زعفران در طی یک دورة رشد یک­سالة گیاه از مهرماه 1394 تا اردیبهشت ماه سال 1395 در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. به منظور انطباق تیمارهای آزمایشی با قوانین کشاورزی ارگانیک، طول دورة گذاری معادل با 24 ماه قبل از کاشت در این پژوهش در نظر گرفته شد و در طی آن از مصرف نهاده­های ممنوعه پرهیز شد. بر اساس نتایج تجزیة واریانس اثر تیمارهای آزمایشی بر اکثر صفات مربوط به رشد بنه­های دختری معنی­دار بود. مقایسة میانگین تیمارها نشان داد که میزان تفاوت­ها در درون هر نظام کاشت بسیار ناچیز، ولی مقدار تفاوت بین دو نظام کاشت رایج و ارگانیک قابل توجه بود. وزن کل بنه­های موجود در هر کلون و تعداد جوانه­های گل­دهنده به ازای هر بنه در نظام­های کاشت ارگانیک به‌طور متوسط حدود 40 درصد بیشتر از نظام­های کاشت رایج بود. مقادیر متوسط وزن تک­بنه نیز برای سیستم­های ارگانیک و رایج به ترتیب 75/4 و  54/2 گرم تعیین شد. در نظام کاشت ارگانیک درصد بنه­های دختری با وزن کمتر از 5 گرم کمتر از نظام کاشت رایج بود (70 درصد در مقابل 84 درصد)، در حالی­که در نظام کاشت مذکور درصد بنه­های دختری دارای وزن 5 تا 10 گرم (5/14 در مقابل 13 درصد) و بیش از 10 گرم (16 در مقابل 3 درصد) بیشتر از سیستم کاشت رایج بود. متوسط تعداد جوانة گل دهنده در هر بنه همبستگی معنی­داری با وزن کل بنه­های موجود در هر کلون (<sup>**</sup>58/0)، میانگین وزن تک بنه (<sup>**</sup>64/0) و نیز تعداد بنه­های ریز (<sup>**</sup>57/0-) و درشت (<sup>**</sup>61/0) موجود در هر کلون نشان داد. بر اساس ضرایب همبستگی، میانگین وزن تک بنه نیز ارتباطی قوی با تعداد بنة موجود در هر کلون (<sup>**</sup>55/0-)، وزن بنه­های موجود در هر کلون (<sup>**</sup>73/0) و نیز تعداد بنه­های ریز (<sup>**</sup>89/0-) و درشت (<sup>**</sup>81/0) موجود در هر کلون داشت. در مجموع، استفاده از مدیریت ارگانیک در مقایسه با نظام زراعی رایج تأثیر مطلوبی بر بهبود صفات رشدی بنه­های دختری زعفران به خصوص میانگین وزن بنه و تعداد جوانه­های دارای پتانسیل گلدهی اعمال نمود.fa_IR
dc.format.extent1297
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربت حیدریهfa_IR
dc.publisherUniversity Of Torbat Heydariehen_US
dc.relation.ispartofعلمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofSaffron agronomy and technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22048/jsat.2016.40887
dc.subjectجوانة گل‌دهندهfa_IR
dc.subjectکشاورزی رایج پرنهادهfa_IR
dc.subjectگلدهیfa_IR
dc.subjectنظام ارگانیک کم‌نهادهfa_IR
dc.subjectوزن بنهfa_IR
dc.subjectکشاورزی و علوم پایهfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات رشدی بنه‌های دختری زعفران تحت تأثیر نظام‌های کشاورزی رایج و ارگانیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله علمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه پژوهشی زعفران، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه پژوهشی زعفران، دانشکذه کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه پژوهشی زعفران، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentمربی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue2
dc.citation.spage133
dc.citation.epage147
nlai.contributor.orcid0000-0002-1083-2738


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد