| dc.contributor.author | علی پور, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمودی, سهراب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:58:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:58:09Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:58:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:58:09Z | |
| dc.date.issued | 2015-03-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-06-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-03-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علی پور, زینب, محمودی, سهراب. (1394). اثر آللوپاتیک عصاره آبی برگ و بنه زعفران (Crocus sativus L.) بر جوانهزنی و رشد گیاهچه علفپشمکی (Bromus tectorum L.) و خاکشیر (Descurainia sophia L.). علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 3(1), 13-24. doi: 10.22048/jsat.2014.9606 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-1529 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2142 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22048/jsat.2014.9606 | |
| dc.identifier.uri | http://saffron.torbath.ac.ir/article_9606.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122105 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش بهمنظور مطالعه و ارزیابی خاصیت آللوپاتیک عصاره آبی برگ و بنه زعفران بر جوانهزنی و شاخصهای رشد گیاهچه علف پشمکی و خاکشیر (دو علف هرز رایج مزارع زعفران) در سال 1392 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. آزمایش برای هر گونه علف هرز بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل نوع اندام زعفران در دو سطح (برگ و بنه) و غلظت عصاره در 5 سطح (0، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد وزنی-حجمی عصاره آبی) بود. غلظتهای مختلف عصاره برگ و بنه زعفران درصد جوانهزنی هر دو گونه علف هرز را کاهش داد. کمترین درصد جوانهزنی علف پشمکی و خاکشیر به ترتیب با 65 و 66 درصد کاهش نسبت به شاهد از تیمارهای غلظت 2 درصد عصاره بنه حاصل شد. سرعت جوانهزنی علف پشمکی در غلظت 2 درصد عصاره برگ نسبت به شاهد 71 درصد کاهش یافت ولی سرعت جوانهزنی خاکشیر تحت تأثیر غلظتهای متفاوت عصاره برگ و بنه قرار نگرفت. همچنین غلظتهای متفاوت عصاره برگ و بنه زعفران شاخصهای طول ساقهچه و ریشهچه و وزن ساقهچه و ریشهچه را در گونههای مورد مطالعه کاهش داد. برازش مدل لجستیک سه پارامتری، رابطه بین سطوح مختلف عصاره آبی و درصد جوانهزنی بذور علف پشمکی و خاکشیر را بهخوبی توجیه نمود. نتیجه مقایسات گروهی بین عصاره برگ و بنه زعفران نشان داد که بیشترین اثر بازدارندگی صفات در علف پشمکی مربوط به عصاره برگ و در خاکشیر مربوط به عصاره بنه زعفران بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 661 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تربت حیدریه | fa_IR |
| dc.publisher | University Of Torbat Heydarieh | en_US |
| dc.relation.ispartof | علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Saffron agronomy and technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22048/jsat.2014.9606 | |
| dc.subject | دگرآسیبی | fa_IR |
| dc.subject | درصد جوانهزنی | fa_IR |
| dc.subject | طول ریشهچه | fa_IR |
| dc.subject | وزن گیاهچه | fa_IR |
| dc.subject | کشاورزی و علوم پایه | fa_IR |
| dc.title | اثر آللوپاتیک عصاره آبی برگ و بنه زعفران (Crocus sativus L.) بر جوانهزنی و رشد گیاهچه علفپشمکی (Bromus tectorum L.) و خاکشیر (Descurainia sophia L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 13 | |
| dc.citation.epage | 24 | |