مطالعه آلودگی به سروتیپ های سالمونلا در میگو، لابستر و ماهی های عرضه شده در بازار اصفهان
(ندگان)پدیدآور
رزاقی منش, مرتضیقاسمی, امیررحیمی, ابراهیمشاکریان, امیردادار, محسننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
باکتری سالمونلا یکی از مهمترین پاتوژن میکروبی، به ویژه در کودکان و سالمندان منجر به گاستروانتریت حاد می شود. زیستگاه طبیعی این باکتری در دستگاه گوارش موجودات زنده می باشد. بنابراین توسط آلودگی های مدفوعی به محیط های آبی می رسند. در مجموع 180 نمونه ماهی، میگو و لابستر به طور تصادفی از فروشگاه و خرده فروشی های سطح شهرستان اصفهان اخذ گردید و در شرایط آسپتیک به آزمایشگاه مواد غذایی منتقل شدند. پس از کشت میکروبی، سروتایپینگ نمونه ها نیز با آنتی سرم های منو والان انجام گرفت. از مجموع 180 نمونه شامل 110 نمونه انواع ماهی40 نمونه میگو مورد آزمایش به ترتیب 9 نمونه (18/8 درصد) و 2 نمونه (5 درصد) آلوده به باکتری سالمونلا بودند، ولی آلودگی در نمونه های لابستر مشاهده نشد. شایع ترین سروتیپ های جدا شده از نمونه های آلوده به باکتری، S.typhimuriumو S.enteritidis می باشد. بیشترین آلودگی باکتریایی به ترتیب، تابستان (5/17 درصد) پاییز (8/3درصد) و زمستان (6/1درصد) بود. این مطالعه اولین گزارش جداسازی گونه های سالمونلا از گوشت ماهی، میگو و لابستر در ایران می باشد.
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-06-221392-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته دکتری دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرددانش آموخته دکتری دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
دانشیار گروه بهداشت و مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
دانشیار گروه بهداشت و مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
مدرس دانشگاه علمی کاربردی جهاد کشاورزی مرکز اصفهان
شاپا
2423-54072423-5415




