| dc.contributor.author | قیصری, حمیدرضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | جعفری, مریم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | کاردان, زهره | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:35:33Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:35:33Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-08T16:35:33Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-29T16:35:33Z |  | 
| dc.date.issued | 2014-03-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1393-01-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2015-04-19 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1394-01-30 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | قیصری, حمیدرضا, جعفری, مریم, کاردان, زهره. (1393). تعیین تقریبی فلور میکروبی و ماندگاری شیرهای پاستوریزه در شهرستان شیراز. تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک, 27(1), 2-10. doi: 10.22092/vj.2014.100995 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2423-5407 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-5415 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/vj.2014.100995 |  | 
| dc.identifier.uri | https://vj.areeo.ac.ir/article_100995.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1182 |  | 
| dc.description.abstract | این تحقیق با اهداف تعیین فلور میکروبی شیر پاستوریزه و بررسی ماندگاری آن بر اساس شاخصهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی در طی 10 روز انجام گرفت. در این بررسی تعداد 60 نمونه شیر پاستوریزه به صورت تصادفی انتخاب شده و سپس شمارش کلی باکتریها و شمارش کلی باکتریهای سرمادوست انجام شد. برای بررسی فلور میکروبی شیر پاستوریزه کلنیهای موجود درهریک از پلیتها که از نظر ظاهر با هم تفاوت داشتند انتخاب و به یک محیط کشت آگار مغذی شیب دار درداخل لوله آزمایش منتقل گردید و در دمای  30 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت گرمخانهگذاری شده و بعد از 24 ساعت تکتک کلنیها از نظر شکل، آزمونهای اکسیداز، کاتالاز و رنگآمیزی گرم مورد بررسی قرار گرفته و بسته به نیاز از محیطهای کشت اختصاصی و آزمونهای تأییدی استفاده گردید. بر روی نمونههای شیر مذکور آزمونهای فسفاتاز قلیایی، تست الکل، اسیدیته، pH و اندازهگیری چربی، پروتئین، لاکتوز، نقطهی انجماد، رطوبت و وزن مخصوص به صورت روزانه انجام میگرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که از روز هفتم نگهداری به بعد شمارش کلی باکتریهای شیر پاستوریزه بیشتر از حد استاندارد ایران بوده و  بنابراین ماندگاری شیرهای مذکور در شرایط نگهداری در یخچال حداکثر 6 روز تعیین شد. تست الکل از روز پنجم به بعد مثبت شد. فاکتورهای فیزیکوشیمیایی مورد بررسی هیچ گونه اختلاف آماری معناداری در طی 10 روز نشان ندادند و ارتباط معناداری بین شاخصهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی مورد بررسی بدست نیامد. جنسهای باکتریایی تعیین شده میکروکوکوس، لاکتوباسیلوس، باسیلوس، کورینه باکتریوم و سودوموناس بودند. این تحقیق نشان داد که ماندگاری شیرهای پاستوریزه در شهرستان شیراز پائین بوده که می تواند ناشی از بالا بودن بار میکروبی در شیرهای خام اولیه باشد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 388 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی | fa_IR | 
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Veterinary Researches & Biological Products | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/vj.2014.100995 |  | 
| dc.title | تعیین تقریبی فلور میکروبی و ماندگاری شیرهای پاستوریزه در شهرستان شیراز | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.contributor.department | دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانش آموخته ی رشته کارشناسی بهداشت و تکنولوژی شیر | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانش آموخته ی رشته کارشناسی بهداشت و تکنولوژی شیر | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 27 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 2 |  | 
| dc.citation.epage | 10 |  |