نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقیصری, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, مریمfa_IR
dc.contributor.authorکاردان, زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:35:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:35:33Z
dc.date.available1399-07-08T16:35:33Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:35:33Z
dc.date.issued2014-03-21en_US
dc.date.issued1393-01-01fa_IR
dc.date.submitted2015-04-19en_US
dc.date.submitted1394-01-30fa_IR
dc.identifier.citationقیصری, حمیدرضا, جعفری, مریم, کاردان, زهره. (1393). تعیین تقریبی فلور میکروبی و ماندگاری شیرهای پاستوریزه در شهرستان شیراز. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک, 27(1), 2-10. doi: 10.22092/vj.2014.100995fa_IR
dc.identifier.issn2423-5407
dc.identifier.issn2423-5415
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/vj.2014.100995
dc.identifier.urihttps://vj.areeo.ac.ir/article_100995.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1182
dc.description.abstractاین تحقیق با اهداف تعیین فلور میکروبی شیر پاستوریزه و بررسی ماندگاری آن بر اساس شاخص‌های میکروبی و فیزیکوشیمیایی در طی 10 روز انجام گرفت. در این بررسی تعداد 60 نمونه شیر پاستوریزه به صورت تصادفی انتخاب شده و سپس شمارش کلی باکتری‌ها و شمارش کلی باکتری‌‌های سرمادوست انجام شد. برای بررسی فلور میکروبی شیر پاستوریزه کلنی‌های موجود درهریک از پلیت‌ها که از نظر ظاهر با هم تفاوت داشتند انتخاب و به یک محیط کشت آگار مغذی شیب دار درداخل لوله آزمایش منتقل گردید و در دمای  30 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت گرمخانه‌گذاری شده و بعد از 24 ساعت تک‌تک کلنی‌ها از نظر شکل، آزمون‌های اکسیداز، کاتالاز و رنگ‌آمیزی گرم مورد بررسی قرار گرفته و بسته به نیاز از محیط‌های کشت اختصاصی و آزمون‌های تأییدی استفاده گردید. بر روی نمونه‌های شیر مذکور آزمون‌های فسفاتاز قلیایی، تست الکل، اسیدیته، pH و اندازه‌گیری چربی، پروتئین، لاکتوز، نقطه‌ی انجماد، رطوبت و وزن مخصوص به صورت روزانه انجام می‌گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که از روز هفتم نگهداری به بعد شمارش کلی باکتری‌های شیر پاستوریزه بیشتر از حد استاندارد ایران بوده و  بنابراین ماندگاری شیرهای مذکور در شرایط نگهداری در یخچال حداکثر 6 روز تعیین شد. تست الکل از روز پنجم به بعد مثبت شد. فاکتورهای فیزیکوشیمیایی مورد بررسی هیچ گونه اختلاف آماری معناداری در طی 10 روز نشان ندادند و ارتباط معناداری بین شاخصهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی مورد بررسی بدست نیامد. جنس‌های باکتریایی تعیین شده میکروکوکوس، لاکتوباسیلوس، باسیلوس، کورینه باکتریوم و سودوموناس بودند. این تحقیق نشان داد که ماندگاری شیرهای پاستوریزه در شهرستان شیراز پائین بوده که می تواند ناشی از بالا بودن بار میکروبی در شیرهای خام اولیه باشد.fa_IR
dc.format.extent388
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیکfa_IR
dc.relation.ispartofVeterinary Researches & Biological Productsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/vj.2014.100995
dc.titleتعیین تقریبی فلور میکروبی و ماندگاری شیرهای پاستوریزه در شهرستان شیرازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته ی رشته کارشناسی بهداشت و تکنولوژی شیرfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته ی رشته کارشناسی بهداشت و تکنولوژی شیرfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue1
dc.citation.spage2
dc.citation.epage10


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد