اثر سرمادهی مرطوب بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه تودههای اسفناج بومی ایران
(ندگان)پدیدآور
حیدری, مختارزارع بوانی, محمدرضاافتخاری, سید عبداللهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور مطالعه اثر سرمادهی مرطوب بر شاخصهای جوانهزنی هفت توده اسفناج، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در سال 1395 انجام شد. تیمارها در این مطالعه شامل چهار سطح سرمادهی مرطوب (0، 3، 6 و 9 روز) و تودههای اسفناج (کوهبان، شیروان، قوچان، قم، ورامین-2، ورامین-3 و کرج) بودند. نتایج نشان داد که تفاوت معنیداری در شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه وجود داشت. بهترین زمان سرمادهی در تودههای قم، شیروان و ارومیه در 9 روز سرمادهی وجود داشت. بیشترین سرعت جوانهزنی در بذور، کرج، ورامین-3، ورامین-2، شیروان، قوچان و قم پس از 9 روز سرمادهی و در بذور کوهبان پس از شش روز سرمادهی وجود داشت. سرمادهی بذور اسفناج موجب تغییرات معنیدار در جوانهزنی بذر گردید و مشخص گردید دوره سرمادهی کوتاه (تا 9 روز) در بهبود جوانهزنی بذر اسفناج مؤثر میباشد.
کلید واژگان
تیمار بذردرصد جوانهزنی
شاخصهای رشد گیاهچه
شماره نشریه
30تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، خوزستان، ایراناستادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزیف دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، خوزستان، ایران
دانشیار،گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران




