نقش اسموپرایمینگ بر جوانهزنی گندم (Triticum aestivum L.) تحت شرایط عصاره آللوپاتیک علف هرز دم روباهی (Setaria viridis L.)
(ندگان)پدیدآور
بابایی قاقلستانی, علیاسدی گاکیه, معصومهفلاحی, نوشینحاتمی قره قوینی, نسریننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر اسموپرایمینگ بر مؤلفههای جوانهزنی گندم (Triticum aestivum L.) رقم آذر 2 تحت شرایط عصاره آللوپاتیک علف هرز دم روباهی (Setaria viridis L.) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بیوتکنولوژی اداره کل فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در سال 1394 اجرا گردید. فاکتورهای تحقیق شامل محلولهای اسمزی به عنوان فاکتور اول در چهار سطح، 1% KNO3، 2% KNO3، 1% CaCl2، 2% CaCl2و شاهد (بدون پرایمینگ) و مدت زمان پرایم به عنوان فاکتور دوم در دو مدت زمان 2 و 6 ساعت بودند. نتایج نشان داد که بذرهای پرایمینگ شده بهتر از شاهد (بدون پرایمینگ) در عصاره آللوپاتیک رشد کردند، بهطوریکه بیشترین طول ساقهچه و گیاهچه در تیمار 1% CaCl2بدست آمد. درصد و سرعت جوانهزنی، وزن خشک ریشه چه و گیاهچه و شاخص ویگور II در زمان 2 ساعت برترین فاکتور تحقیق بود. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که پرایمینگ باعث بهبود مؤلفههای جوانهزنی گندم در شرایط تنش آللوپاتیک شد و مقاومت گندم را در مقابل این تنش در مرحله جوانهزنی و استقرار افزایش داد.
کلید واژگان
آللوپاتیسرعت جوانهزنی
طول ساقهچه
وزن خشک
تکنولوژی بذر
شماره نشریه
18تاریخ نشر
2016-04-201395-02-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاهمربی مرکزهایتک اداره کل فنی و حرفهای استان کرمانشاه
کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه آزاداسلامی واحد کرمانشاه




