بررسی جوانهزنی و رشد گیاهچه ارقام مختلف برنج تحت تأثیر سطوح مختلف شوری
(ندگان)پدیدآور
امین دلدار, زهراصادقی, فاطمهابراهیمی, مینانجاری, یوسفپرمون, قاسمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر تنش شوری بر برخی از صفات مرتبط با جوانهزنی بذر برنج و شناسایی رقمهای متحمل به شوری، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان اجرا گردید. در این آزمایش فاکتور اول، ارقام برنج شامل بینام، دم سیاه سلیمانداراب، خزر، IR29 و Pokali و فاکتور دوم، پنج سطح شوری شامل صفر (شاهد)، 2، 4، 6 و 8 دسیزیمنس بر متر کلرید سدیم در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که رقم خزر در سطوح مختلف شوری نسبت به سایر ارقام، وزن خشک ساقهچه و ریشهچه و همچنین درصد و سرعت جوانه زنی بهتری داشت. با افزایش تنش شوری ارقام مورد مطالعه در تمامی صفتهای مورد بررسی روند کاهشی را نشان دادند، اما این روند کاهشی در رقم خزر با افزایش تنش شوری، آهنگ کندتری نسبت به سایر ارقام داشت. رقم خزر در تیمار شاهد، سطح شوری 2 و 4 دسیزیمنس بر متر بالاترین درصد جوانه زنی، بیشترین طول ساقه چه، ریشه چه، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه و سرعت جوانه زنی را داشت.
شماره نشریه
17تاریخ نشر
2016-01-211394-11-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه محقق اردبیلیکارشناسیارشد، گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد شهر کرد
کارشناسیارشد زراعت، دانشگاه زنجان
کارشناسیارشد، اقتصاد، دانشگاه آزاد تبریز
دانشجوی دکتری، فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه محقق اردبیلی




