شناسایی کوکسیلا بورنتی در نمونه مخازن شیر گوسفندان در استانهای فارس، خوزستان، کرمان، قم و یزد به روش واکنش زنجیرهای پلیمراز
(ندگان)پدیدآور
رحیمی, ابراهیمنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: تب کیو یک بیماری مشترک است که به وسیله یک ارگانیسم داخل سلولی اجباری به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد میشود.شیر خام یا فراورده های لبنی تولید شده به وسیله شیر غیر پاستوریزه ممکن است حامل کوکسیلا بورنتی عفونت زا باشد.هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در نمونه شیر مخازن  گله های گوسفند در استانهای فارس،خوزستان،کرمان،قم،یزد بود. مواد و روشها:در مطالعه حاضر 183 نمونه شیر از 95 گله گوسفند برای بررسی حضور کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیره های پلیمراز آشیانه ای مورد آزمایش قرار گرفت.حیواناتی که نمونه شیرشان برای این مطالعه جمع آوری شد از نظر بالینی سالم بودند. یافته ها: در مجموع 30 نمونه از 183 (1.6 درصد)نمونه شیر گوسفند بررسی شده از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بود:نمونه های مثبت مربوط به 2 گله از 21(9.5 درصد)گله گوسفند مطالعه شده در استان یزد بود.همه نمونه شیرهای جمع آوری شده در فارس،خوزستان،قم و کرمان از نظر کوکسیلا بورنتی منفی بودند. نتیجه گیری:اگرچه شیوع بالایی از آلودگی در مطالعه حاضر مشاهده نشد، نتایج بیانگر آن است که گوسفندان به ظاهر سالم میتوانند منابع مهم کوکسیلا بورنتی باشند.علاوه بر ان نتایج مطالعه حاضر اهمیت پایش دوره ای میزان شیوع کوکسیلا بورنتی را در نمونه شیر گله های گوسفند در استانهای مختلف ایران را نشان می دهد.
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-06-221393-04-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد، شهر کرد- شهر کرد- ایران.شاپا
2423-54072423-5415




