• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 27, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی کوکسیلا بورنتی در نمونه مخازن شیر گوسفندان در استانهای فارس، خوزستان، کرمان، قم و یزد به روش واکنش زنجیرهای پلیمراز

    (ندگان)پدیدآور
    رحیمی, ابراهیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    667.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: تب کیو یک بیماری مشترک است که به وسیله یک ارگانیسم داخل سلولی اجباری به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد میشود.شیر خام یا فراورده های لبنی تولید شده به وسیله شیر غیر پاستوریزه ممکن است حامل کوکسیلا بورنتی عفونت زا باشد.هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در نمونه شیر مخازن  گله های گوسفند در استانهای فارس،خوزستان،کرمان،قم،یزد بود. مواد و روشها:در مطالعه حاضر 183 نمونه شیر از 95 گله گوسفند برای بررسی حضور کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیره های پلیمراز آشیانه ای مورد آزمایش قرار گرفت.حیواناتی که نمونه شیرشان برای این مطالعه جمع آوری شد از نظر بالینی سالم بودند. یافته ها: در مجموع 30 نمونه از 183 (1.6 درصد)نمونه شیر گوسفند بررسی شده از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بود:نمونه های مثبت مربوط به 2 گله از 21(9.5 درصد)گله گوسفند مطالعه شده در استان یزد بود.همه نمونه شیرهای جمع آوری شده در فارس،خوزستان،قم و کرمان از نظر کوکسیلا بورنتی منفی بودند. نتیجه گیری:اگرچه شیوع بالایی از آلودگی در مطالعه حاضر مشاهده نشد، نتایج بیانگر آن است که گوسفندان به ظاهر سالم میتوانند منابع مهم کوکسیلا بورنتی باشند.علاوه بر ان نتایج مطالعه حاضر اهمیت پایش دوره ای میزان شیوع کوکسیلا بورنتی را در نمونه شیر گله های گوسفند در استانهای مختلف ایران را نشان می دهد.

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-06-22
    1393-04-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت مواد غذای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد، شهر کرد- شهر کرد- ایران.

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2014.100975
    https://vj.areeo.ac.ir/article_100975.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1171

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب