نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجهانی, مسلمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:43:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:43:58Z
dc.date.available1399-07-08T21:43:58Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:43:58Z
dc.date.issued2018-12-22en_US
dc.date.issued1397-10-01fa_IR
dc.date.submitted2019-09-11en_US
dc.date.submitted1398-06-20fa_IR
dc.identifier.citationجهانی, مسلم. (1397). روش های آماده سازی نمونه برای اندازه‌گیری باقی مانده فلزات سنگین در روغن های خوراکی. رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران, 2(4), 79-85.fa_IR
dc.identifier.issn‪۲۵۸۸-۶۴۰۱
dc.identifier.issn‪۲۵۸۸-۶۴۱X
dc.identifier.urihttp://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_94086.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/116961
dc.description.abstractدر دهه‌های اخیر همزمان با افزایش آگاهی مصرف کننده‌ها از کیفیت مواد غذایی، معیارهای سختگیرانه‌ای برای حدود مجاز باقی مانده‌های مضر در مواد غذایی، از جمله فلزات سنگین، تنظیم شده است. روغن‌های گیاهی گروه بزرگی از ترکیبات هستند که از منابع گیاهی مختلفی استخراج شده و محتوی انواع آنتی اکسیدان‌های طبیعی، ویتامین‌های محلول در چربی و عناصر ضروری هستند. وجود عناصر فلزی در روغن-های خوراکی بر پایداری آن تاثیر گذاشته و سرعت اکسایش ترکیبات هتروآروماتیک خاص و هیدروکربن-هایی مانند آلکن‌ها و هیدروکربن‌های حلقوی را افزایش می‌دهد. به همین دلیل اندازه‌گیری فلزات معیاری مهم از کیفیت روغن‌های گیاهی است که به دلیل پایین بودن غلظت و نیز پیچیدگی‌های بافت آلی نمونه، همواره با یک چالش تجزیه‌ای مواجه است. روش‌های طیف سنجی مبتنی بر پلاسما و طیف سنجی جذب اتمی با منبع کوره گرافیتی از متداولترین روش‌ها در اندازه‌گیری فلزات در روغن‌های خوراکی هستند اما نتایج بدست آمده با این تکنیک‌ها وابسته به نوع روش به کار رفته برای آماده سازی نمونه است. روش‌های آماده‌سازی مورد استفاده شامل خاکسترسازی، هضم اسیدی، تولید امولسیون، رقیق سازی با حلال، استخراج مایع- مایع و ورود مستقیم نمونه است. هدف این مطالعه معرفی و مقایسه روش‌های مختلف آماده سازی نمونه برای اندازه‌گیری فلزات در روغن‌های خوراکی بوده است.fa_IR
dc.format.extent358
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه مراغهfa_IR
dc.relation.ispartofرویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Labs Networken_US
dc.subjectروغن گیاهیfa_IR
dc.subjectطیف سنجی جذب اتمیfa_IR
dc.subjectخاکسترسازیfa_IR
dc.subjectهضم اسیدیfa_IR
dc.subjectتولید امولسیونfa_IR
dc.titleروش های آماده سازی نمونه برای اندازه‌گیری باقی مانده فلزات سنگین در روغن های خوراکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله علمیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue4
dc.citation.spage79
dc.citation.epage85
nlai.contributor.orcid0000-0002-6235-7068


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد