• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران
    • دوره 2, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    روش های آماده سازی نمونه برای اندازه‌گیری باقی مانده فلزات سنگین در روغن های خوراکی

    (ندگان)پدیدآور
    جهانی, مسلم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    358.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در دهه‌های اخیر همزمان با افزایش آگاهی مصرف کننده‌ها از کیفیت مواد غذایی، معیارهای سختگیرانه‌ای برای حدود مجاز باقی مانده‌های مضر در مواد غذایی، از جمله فلزات سنگین، تنظیم شده است. روغن‌های گیاهی گروه بزرگی از ترکیبات هستند که از منابع گیاهی مختلفی استخراج شده و محتوی انواع آنتی اکسیدان‌های طبیعی، ویتامین‌های محلول در چربی و عناصر ضروری هستند. وجود عناصر فلزی در روغن-های خوراکی بر پایداری آن تاثیر گذاشته و سرعت اکسایش ترکیبات هتروآروماتیک خاص و هیدروکربن-هایی مانند آلکن‌ها و هیدروکربن‌های حلقوی را افزایش می‌دهد. به همین دلیل اندازه‌گیری فلزات معیاری مهم از کیفیت روغن‌های گیاهی است که به دلیل پایین بودن غلظت و نیز پیچیدگی‌های بافت آلی نمونه، همواره با یک چالش تجزیه‌ای مواجه است. روش‌های طیف سنجی مبتنی بر پلاسما و طیف سنجی جذب اتمی با منبع کوره گرافیتی از متداولترین روش‌ها در اندازه‌گیری فلزات در روغن‌های خوراکی هستند اما نتایج بدست آمده با این تکنیک‌ها وابسته به نوع روش به کار رفته برای آماده سازی نمونه است. روش‌های آماده‌سازی مورد استفاده شامل خاکسترسازی، هضم اسیدی، تولید امولسیون، رقیق سازی با حلال، استخراج مایع- مایع و ورود مستقیم نمونه است. هدف این مطالعه معرفی و مقایسه روش‌های مختلف آماده سازی نمونه برای اندازه‌گیری فلزات در روغن‌های خوراکی بوده است.
    کلید واژگان
    روغن گیاهی
    طیف سنجی جذب اتمی
    خاکسترسازی
    هضم اسیدی
    تولید امولسیون

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    دانشگاه مراغه
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

    شاپا
    ‪۲۵۸۸-۶۴۰۱
    ‪۲۵۸۸-۶۴۱X
    URI
    http://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_94086.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/116961

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب