• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iran Agricultural Research
    • Volume 44, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iran Agricultural Research
    • Volume 44, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Enrichment of pasta by green algae Enteromorpha intestinalis: Nutritional, antioxidant, cooking quality, textural, and sensory characteristics

    (ندگان)پدیدآور
    Poorghasem, HaniyehBabakhani, AriaRostamzad, HaniyehHodhodi, Alireza
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    477.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Pasta, made from semolina flour, is widely consumed due to its ease of cooking, consumption, and transportation. This study explores the potential of enriching pasta with varying amounts of green algae (Enteromorpha intestinalis). Pasta samples containing 5%, 10%, and 15% algae powder were compared to a control sample in terms of nutritional content, antioxidant properties, cooking quality parameters, textural attributes, and sensory characteristics. The results showed that pasta with 15% algae powder had the highest protein content (P
    کلید واژگان
    Food fortification
    Functional food
    Seaweed
    Technological parameters
    Food Science and Technology

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-04-01
    1404-01-12
    ناشر
    Shiraz University
    دانشگاه شیراز
    سازمان پدید آورنده
    Fisheries Department, Faculty of Natural Resources, University of Guilan, Sowmeh Sara, I. R. Iran
    Fisheries Department and Department of Marine Sciences, Caspian Sea Basin Research Center, University of Guilan, Rasht, I. R. Iran
    Fisheries Department, Faculty of Natural Resources, University of Guilan, Sowmeh Sara, I. R. Iran
    Fisheries Department, Faculty of Natural Resources, University of Guilan, Sowmeh Sara, I. R. Iran

    شاپا
    1013-9885
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/iar.2025.50344.1607
    https://iar.shirazu.ac.ir/article_8084.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1168747

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب