اثر عارضه سفیدشدگی آریل انار بر محتوای متابولیتهای ثانویه و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز(PAL) در مراحل مختلف نموی میوه
(ندگان)پدیدآور
فرجی, سکینهکرمی, ثریا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هدف بررسی تغییرات محتوای متابولیت های ثانویه و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالاز (PAL) در شرایط تنش گرمایی و شرایط عادی (به ترتیب شرایط محتمل و غیرمحتمل برای بروز سفیدشدگی آریل) در انار انجام شد. به این منظور، بر اساس مطالعه قبلی دو باغ انار با بیشترین و کمترین درصد سفیدشدگی آریل انتخاب شدند. برداشت میوهها در چهار مرحله رشد و نمو، شامل 1 (تشکیل میوه)، 2 (فندقی شدن)، 3 (رشد سریع) و 4 (رسیدن کامل)، برای اندازهگیری محتوای فنول، کل فلاونوئید و آنتوسیانین و فعالیت آنزیم PAL انجام شد. نتایج نشان داد که تحت شرایط محتمل برای عارضه سفیدشدگی آریل انار، مرحله فندقی شدن تا مرحله رسیدن کامل، حساسترین مراحل رشد و نمو میوه میباشند که با تغییرات زیاد در محتوای متابولیتهای ثانویه همراه است. همچنین، در تمام مراحل رشد و نمو میوه انار تحت هر دو شرایط، فعالیت آنزیم PAL مشاهده گردید. بنابراین، در هنگام احداث باغ انار، کاهش اثر نامطلوب تنش گرمایی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، همسو بودن تغییرات فعالیت آنزیم PAL با محتوای آنتوسیانین در سه مرحله اول رشد و نمو میوه نشاندهنده مشارکت این آنزیم در بیوسنتز آنتوسیانین آریل انار است. از سوی دیگر، روند غیرهمسو فعالیت آنزیم PAL (کاهشی) و محتوای آنتوسیانین (افزایشی) در شرایط غیرمحتمل برای بروز عارضه سفیدشدگی و همچنین کاهش فعالیت این آنزیم در هر دو شرایط محتمل و غیرمحتمل از مرحله 3 تا بلوغ میوه انار نشان داد که علاوه بر آنزیم PAL نقش سایر آنزیمهای مسیر بیوسنتز فلاونوئیدها در تجمع و سنتز آنتوسیانین میوه انار باید درنظر گرفته شود.
کلید واژگان
بیوسنتز آنتوسیانینتنش گرمایی
ترکیبات پلی فنولیک
باغات انار
علوم میوه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2024-12-211403-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایرانگروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
شاپا
2008-482X2423-7930



