• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 55, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 55, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر عارضه سفیدشدگی آریل انار بر محتوای متابولیت‌های ثانویه و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز(PAL) در مراحل مختلف نموی میوه

    (ندگان)پدیدآور
    فرجی, سکینهکرمی, ثریا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.604 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه با هدف بررسی تغییرات محتوای متابولیت های ثانویه و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالاز (PAL) در شرایط تنش گرمایی و شرایط عادی (به ترتیب شرایط محتمل و غیرمحتمل برای بروز سفیدشدگی آریل) در انار انجام شد. به این منظور، بر اساس مطالعه قبلی دو باغ انار با بیشترین و کمترین درصد سفیدشدگی آریل انتخاب شدند. برداشت میوه‌ها در چهار مرحله رشد و نمو، شامل 1 (تشکیل میوه)، 2 (فندقی شدن)، 3 (رشد سریع) و 4 (رسیدن کامل)، برای اندازه‌گیری محتوای فنول، کل فلاونوئید و آنتوسیانین و فعالیت آنزیم PAL انجام شد. نتایج نشان داد که تحت شرایط محتمل برای عارضه سفیدشدگی آریل انار، مرحله فندقی شدن تا مرحله رسیدن کامل، حساس‌ترین مراحل رشد و نمو میوه می‌باشند که با تغییرات زیاد در محتوای متابولیت‌های ثانویه همراه است. همچنین، در تمام مراحل رشد و نمو میوه انار تحت هر دو شرایط، فعالیت آنزیم PAL مشاهده گردید. بنابراین، در هنگام احداث باغ انار، کاهش اثر نامطلوب تنش گرمایی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، همسو بودن تغییرات فعالیت آنزیم PAL با محتوای آنتوسیانین در سه مرحله اول رشد و نمو میوه نشان‌دهنده مشارکت این آنزیم در بیوسنتز آنتوسیانین آریل انار است. از سوی دیگر، روند غیر­همسو فعالیت آنزیم PAL (کاهشی) و محتوای آنتوسیانین (افزایشی) در شرایط غیرمحتمل برای بروز عارضه سفیدشدگی و همچنین کاهش فعالیت این آنزیم در هر دو شرایط محتمل و غیرمحتمل از مرحله 3 تا بلوغ میوه انار نشان داد که علاوه بر آنزیم PAL نقش سایر آنزیم­های مسیر بیوسنتز فلاونوئیدها در تجمع و سنتز آنتوسیانین میوه انار باید درنظر گرفته شود.
    کلید واژگان
    بیوسنتز آنتوسیانین
    تنش گرمایی
    ترکیبات پلی فنولیک
    باغات انار
    علوم میوه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-12-21
    1403-10-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران
    گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2024.378987.2184
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_99031.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1168404

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب